【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike

訂造鞋,本來四月師傅來過香港,但佢無覆我,下次唔知幾時來
跟住跟佢地個圈子去搵手工野,就會見到唔少真係似樣的皮件同衣物同餐廳

咁大陣象,咁咪好貴

訂造來講算平

高級

反而想知食野地方就真,一係就好local師傅介紹個d,一係就TripAdvisor搵,實際有咩好真係唔知

因為有幾日都係係兩間工房坐到日落後,都無乜認真搵

Firenze好在居民多,成日夜晚出去都可以照背包

我trip advisor咋,用排名揀都可靠,好味就得

唔知係咪同鬼佬口味唔同,試過幾次去d trip advisor top3既鋪頭食都覺得麻麻地甚至差

總有唔同,去過其中一間,旁邊咁岩有個Airbnb 屋主同佢英國朋友食到好滋味,我就覺得唔夠味

英國人…

訂造來講算平

高級

反而想知食野地方就真,一係就好local師傅介紹個d,一係就TripAdvisor搵,實際有咩好真係唔知

唔知係咪同鬼佬口味唔同,試過幾次去d trip advisor top3既鋪頭食都覺得麻麻地甚至差

總有唔同,去過其中一間,旁邊咁岩有個Airbnb 屋主同佢英國朋友食到好滋味,我就覺得唔夠味

英國人…

屋主係當地人啦

高級

英國人…

屋主係當地人啦

個fd之前做野果間餐廳之前轉廚,請左個意大利黎既廚,佢好堅持整意大利口味,之後d客話難食左 生意勁差 後尾執埋
盡量加速
好忙
好忙

intern?
又恐襲 仲要係西班牙
又恐襲 仲要係西班牙

我遲下去歐洲都會去巴塞
好忙

intern?

唔係 正職
又恐襲 仲要係西班牙

我遲下去歐洲都會去巴塞

最危險既地方就係…唔…
好忙

intern?

唔係 正職

總算去完個長途旅行先,雖然下次唔知幾時了
聽晚上機喇 希望唔會同阿媽鬧交

難忘既半年(定一年)要展開
有細佬一齊頂

有細佬一齊頂

一年 未準備好全部野就出發 好刺激

有細佬一齊頂

一年 未準備好全部野就出發 好刺激

帶個人同護照電腦去就夠 有咩到時買
原來已經返左黎年幾
自推一下,希望今晚出到文

小弟人在佛羅倫斯,想問下各位巴絲打有邊間餐廳好食

梗係覺得tripadvisor未必可信

tripadvisor我覺得都幾好用,信得過,好少中伏
食就呢個post好多都有去食zaza牛

樓主請問你去歐洲exchange幾個月係用咩上網卡?
我去英國exchange但都會去下其他國家旅行 thanks

Zaza
正到核爆
樓主請問你去歐洲exchange幾個月係用咩上網卡?
我去英國exchange但都會去下其他國家旅行 thanks

可以睇呢篇
【資訊】歐洲上網 – 流動數據及通話 SIM CARD
https://mangotofufa.wordpress.com/2017/05/03/【資訊】歐洲上網-流動數據及通話-sim-card/

Thanks 芒果絲打

結果尋日去到酒店個reception女仔都係推介zaza牛
係幾好食嘅,而且相比起香港其實唔叫貴(40EUR for 1.0 kg T-bone)

你有冇試過食fishing lab?尋晚去食覺得幾好食嘢食幾新鮮

Thanks 芒果絲打

結果尋日去到酒店個reception女仔都係推介zaza牛
係幾好食嘅,而且相比起香港其實唔叫貴(40EUR for 1.0 kg T-bone)

你有冇試過食fishing lab?尋晚去食覺得幾好食嘢食幾新鮮

好好生意 兩個人share飽到癲

無啊,我唔食魚 除左zaza外其他都係食亂入既意粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞