《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
打駭影用萊因都幾易打,直接對佢開大
通常係指即時命中
但係哩隻驚多數係指射手 (牛仔 76 ashe)
雖然射手係可以打鳩法拉 (基本上公認hitscan係counter法拉)
但pharmacy 兩條友
你啲隊友如果屌鳩你殺唔到pharmacy
你回佢我一個點打兩條友就ok
不過如果你用狙嘅話
我的確會預你係神
狙撚到對面唔用雙飛

以下哩啲睇下就好
其實最近好似都有人echo打phar 唔肯定正唔正常
你都可以考慮用tracer打法拉 佢係暴雪親生仔
你技術夠好 識去啲高位係真係陰鳩法拉嘅
另外genji都可以斬鳩pharmacy的
https://www.youtube.com/watch?v=GkClIW3pqoQ
大家可以試下
成功真係好爽的
falloff damgae 依加近咗好多, 最好轉番狙打
又唔記得左熄chat? 放心喎你打得勁唔會有人讚你
係呀d人真係好鐘意瀨sombra

利申:日日排自由位已幾日無玩dps
只要隱身hack唔改,佢都仲可以用
不過無得連續hack同一個人比較麻煩d
40改25 其實合理,silence已經有1.5秒優勢,再準少少對方連反制機會都無埋,依家將sombra定位再精確成騷擾型DPS 其實算好平衡
想講有3個出口點會封得晒……
對面出法拉都唔出控射勁on9
出到聲唔補後排都on9
Sombra殺到人係bonus, 佢有搞亂對方個陣就算有價值
佢已經好全面,又隱身又位移如果仲要高傷又真係太過份
其實hack 一次夠殺一隻脆皮
都仲好屈機
淨係令到啲補坦轉身一兩秒已經夠隊友做野
仲未計封人大玩到對面思覺失調
sombra set 咗制講boop果句
隱緊身係人後面講先
望下差唔多定位嘅tracer
琴日discord揾人
分別幾個隊友不止一次開波斷線
Pharmercy如果有個DPS識主動counter加個heal換巴帝斯特都唔會太難打
最緊要啲其他隊友唔好走去送大俾法拉
單排唔會玩Rank除非你有鋼鐵心臟
呢啲情況我會直接throw game屌番班戇鳩轉頭
sombra好屈,幾時nerf

單排dps場場最高殺同dmg 銅四
全世界都係咁架喇 慢慢打上去啦
tracer把槍應該高傷過sombra+25% wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞