《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
最慘係屈我中離扣經
我COMPETITIVE 應該-50 SR 添呀
上集苦練超級跳點知後面改走咗
+1
哋台狗係咪弱智
對面三隻飛角都仲堅持玩炸彈鼠
而家冇經驗值 你見到果個經驗值係通行證經驗值黎
咁你想問幾多合格
比番個中忍要求都好正常
今集d坦勁,首先要比較就搵對面黎比,如果你高傷高殺過對面任何一隻但輸咁你隊友係廢,反之有無諗過你自己都係問題所在

坦今集高傷過輸出我覺得好基本,唔好下下賴隊友先試下,學下carry人地
講真,有法拉明知d輸出打唔贏仲用rein咪有問題,隻game玩剋制,轉隻dva/猩猩好過繼續ff隻76突然會單殺得到,補又係,用lucio點解唔用多隻和尚/維生男幫手射

死神就廢事講
理想就講76同ana 明打飛天法拉+mercy 需要嘅係rein製造到空間俾佢輸出
事實女坦+rat直接卡死rein係門口毒打 76+ana角度直頭望唔到出面天空 死神出去一陣返溫泉 Lucio係一邊滑水
所以一個嘈用76打法拉 明Counter英做唔到野 一個話玩坦坦唔住唔識進進出出硬食冇身法
自己果隊ana+lucio
lucio補量唔夠
主要靠ana補血
ana根本冇時間打雙飛
跟住想1隻76打人地2隻真係諗多左
真係準既直接拎ash/widow仲好
OW 1兩隻坦打得好已經係carry 位, OW2 少咗個CARRY 得仲勁
1+1仲要唔係=2, PHARAH 有 dmg boost 兩飛就射死你
應該一齊用雙飛嚟個空中對決
幾時先nerf,support main 俾啲賤種sombra搞到冇晒遊戲體驗
sombra係犯眾憎,唔單至support

佢一下right click有一半嘅坦都可以唔駛要
根據英國電競新聞網 GGRecon 的報導,
鬥陣特攻聯賽OWL發言人表示
10月17號各隊伍被告知OWL的練習伺服器會在10月24號更新
平衡調動中源氏、駭影、札莉雅、D.VA 被調弱了

等多幾日
其實我覺得kiriko都要nerf
吓kiriko好撚廢喎
除非對面出sombra,如果唔係我諗唔到唔玩zen玩kiriko嘅原因
唔識玩咪廢 cleanse 同ult 勁到仆街, 自己又難死 healing output 又唔低
經有咩用
成隻嘢就係作用王 數據次次睇上去都係差 但可能實際上做好多嘢
當佢DPS 黎打就廢, 因為佢唔係DPS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞