《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
所以下游位tank 依加最易上分 有game sense 嘅只要補正正常常 就真係carry 到
以前都要睇埋隻offtank, 依加就單tank就得
係咪冇得熄粗口過濾?
隊友唔衝我就換hitscan算
有得熄
佢本身用豬
玩hitscan 個壓力都係大到癡線
好sombra難求

多數最後都係一隻傻閪係後面行行企企 刷到一千幾百傷
但殺助攻加埋唔過3
啱啱3排打幾場,一個fd main坦 另一個主DPS 我擇自由位禁啱幾場補
頭2、3場贏到開巷 之後幾場成場俾人屌打 打到卡係重生點出唔到 2個輸到燥底開始互屌

DPS先屌隻坦做晤到野 擋唔到人同冇空間俾人輸出
坦屌返DPS俾人哋小美 法拉撚成狗自己手短 冇DPS打後排擋唔住人集火 最後2個不歡而散
其實個計分表分數2邊差唔多 冇話特別輸咩位 但唔知點解俾人打到還唔到手
當時英 坦:rein 女坦 Orisa
DPS:士兵76 牛仔 索潔恩

坦ow1專精坦老手出身、DPS玩開FPS多年 Apex長期鑽1 大師 2個最後分開打單機 搞到我局住自己單排
呢啲情況當然係睇replay
對面用咩坦咩補又唔知 咩map 又唔知 好難比comment
集中最慘一場
我方:rein 士兵76 死神 ana lucio
對面:女坦 法拉 炸彈鼠 慈悲 光暗男
成場打到門口都出唔到
六年前?
yes
個match up牌面都比人針曬 好難唔輸喎
rein比人炸到仆街ultimate ult charge 黎
然後soldier 隻係無可能殺到phamercy, 係physically 不可能 因為有falloff dmg reaper 又係唔會夠jr phamercy打
呢個情況梗係要換dva, mercy pocket hitscan hitscan 換狙

好多人都唔明 phamercy唔係1+1=2
聽過有d人分享
如果俾對面女坦屈到出唔到門口
試下大家死完唔好即刻出門口
等佢女坦消一消能量先再出去
呢個已經完全唔關事 對spam comp 用 rein 已經=打少隻
對面Zarya spam rt click, moira spam 紫波, jr pharah spam 炸彈 rein 未行出門口都爆盾 可以做乜
你講完唸到個畫面
真係 DPS 0生存空間 玩補點補rein都冇用
對面已經好仁慈 無zen
對面咁既陣都出rein
已經有問題
岩岩打到對面好萊塢A點都入唔到
我去到白金都一堆lv1,有時打得幾好都冇用
點解我玩親都係連到韓仔
初玩support 打rank b5
Tank b4
明顯 Tank 岩玩好多
用sigma 又擋又殺到
之後睇dps抽唔抽到正常
好多次連3k damage都打唔到既人同隊太癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞