《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
我純講aim嗰邊唔討論戰術剋制呢d啦,話ow易瞄既幾多人可以用奪命女應對tracer genji呢d

跳狙又幾多人自如咁用到?csgo都講緊唔打腳狙都可以一下死,奪命女開鏡儲滿瞄頭先一下死隻輸出/補角,其實易係邊?定淨係計易玩嗰d角色

發覺好多人一話ow唔算易瞄過apex csgo呢d就發功set晒d條件/game sense換唔換角呢d,純講瞄準上限真心唔覺得ow易,頂多話大部分角都易上手過其他槍game咁解
sojourn個projectile簡單到咁, 又無子彈下墜, 水平線向前移動少少ga咋, 咪講到佢好難瞄好唔好, 去training room練十分鐘都上到手啦, 中近距離連瞄前D都唔洗
剩係一隻PUBG搞掂左你隻sojo左鍵啦, 又要遇子彈下墜, 支支槍都唔同子彈速度又要預前預上
食團體觀念唔代表aiming易過其他game架喎,兩者唔係有一就無另外一樣

同埋點解aiming下下淨係要拎壓槍黎計,狙使唔使壓槍?唔講ow要瞄頭其他game好多狙頭都唔使瞄?ow有幾多隻係連射角,講黎講去就講76同sojo

重申一次我認同ow hitbox大/團隊/剋制觀念大過aiming skill但唔太認同你地講apex/csgo難d咁解,根本要既野唔同
CSGO 最top ge人都唔係成日做到180度轉身定位, 你用D最極端ge例子有咩好講, 轉隻hero就可以counter返 tracer genji咪正正係證明左OW aiming唔係一切囉
上手難度淨係打中黎計
隻game係要打死人
76 同sojo 中距dps睇下差幾多
想問佢個rank係咪亂鳩咁計

我玩坦同輸出

平均傷害一萬,平均殺數20幾人

得銅
同埋轉角又點180度,想講90度呀嘛?csgo val呢類有晒map有幾多情況個背脊會比人對住要180度轉向,大部分都係預晒位知邊d位要對槍架啦,你可以話呢度就考壓槍/反應,咪大家要既skill唔同,ow ttk時間長即係你跟槍能力都要高,呢d係其他ttk時間短既game無,有幾多game射晒成排彈都殺唔死?
owl淨係有睇頭果段時間
出名既狙/mcree 成日outplay既咪又係多數韓仔
mr good aim呢d歐美既差一段啦
就係講緊其他game唔需要成日180度轉向,但ow成日都要

Tracer genji就唔使aim skill咩唔通,又係百發百中?
我就係唔明講aiming OW有咩地方比其他game難, 你話講projectile 已經有隻pubg同apex係前面, 講pharah有隻TF2係前面, 人地玩rocket jump精準度難過OW 幾個次元
壓槍就更加唔洗講, 一堆槍game用槍複雜度高過OW
如果你話對方成日郁黎郁去你射唔到, 我諗第一件事你係要考慮下自己槍法問題而唔係隻game難aim
sojourn 個left click 主要用黎charge 比 right click bodyshot架咋
佢個rof 快, 無FALL OFF, 射中9粒子彈就可以收頭
咁點解頭500場仲會有法拉
定佢地aim唔夠你勁
唔明你想表達啲咩 我咪一路講緊game sense > aiming
https://youtu.be/MXFP7c9I46Q
望下隻reaper個hitbox 大撚到 咁都當HS 殺
你全部打散搵隻game最難既野分別黎同ow比咁你講晒啦

Csgo狙身以上殺同ow奪命女要爆頭殺唔比較?

Tracer/genji呢d高速身法再要精準瞄既唔講?

要比較就唔好自己set晒對其他game有利既條件,問緊你講到你做到其他game既上限嗰陣又同時做唔做到ow上限既野?做唔到就唔好講話咩其他game難好多,下下搵最易嗰d野黎講
我都唔係覆緊你
另一個人話ow aim簡單嘛
top 500法拉勁極都要伸出黎開槍
槍夠準點會打輸法拉
你up乜鳩, 同我講隻game aiming唔難有咩關係?projectile個本質咪又係aiming, 而且佢咪一樣唔需要考慮咩子彈下墜ge問題, 又無後座力, 你要拎呢D職業黎講你不如拎hanzo torb好過啦
無人知佢點計
不過平均一萬dam 殺廿幾唔算好突出
而且OW有長有短 呢啲數值好難做準則
長嘅推車都兩邊互推兩次 短嘅6分鐘都完到
佢既aim簡單=我sojo左鍵spam中=易

我唔夠佢打就轉角靠game sense唔使靠aim=易

其實一路都無人否認ow團隊/剋制大於一切,不過係唔認同apex呢類要壓槍既就難,ow既唔使壓槍同hitbox大因為佢ttk更長要你跟槍個skill更高,玩埋壓槍左右既個個都用projectile/flank角算啦,講到hitscan易玩到萬能咁,雖然我認同sojo而家太惡
你咪又係拎widow打tracer genji呢D極端例子黎講, 有無邊個真係好咁蠢咁硬頸用widow打呢D hero

8 inch都做唔到所謂用widow殺tracer genji ge事, 用非人類角度試圖解控隻game aiming難會唔會反智左少少
我講頭500場有法拉
係問緊你hitscan咁易玩
頭500場法拉counter死哂啦
做乜仲有yznsa呢d法拉main

咁你前面又話如果你話對方成日郁黎郁去你射唔到, 我諗第一件事你係要考慮下自己槍法問題而唔係隻game難aim
跟番你講法用widow殺呢d郁黎郁去既英有乜問題
8inch唔夠準
搵個top500法拉出黎諗住推翻隻game aiming簡單係咩意思
咁我搵一堆sojo 76 genji出黎咪係又可以證明返OW aiming真係好簡單
你知唔知你自己講緊D咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞