《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
依加有dmg meter track ult 易咗好多 可以計少樣嘅
基本上開局2分鐘自己隊冇人識換英counter=輸
成個monetization model (搵錢方法?)得登係設計出黎證明依個方式唔會work
明明有fornite, lol, apex大量moba 做參考都設計到咁鳩
設計師個腦真係愛嚟裝屎架
9個月做足weekly 就換到一個SKIN 真香
掛twitch幾個鐘簡簡單單攞到skin係幾好
但萬聖節活動呢個設計,應該大把人玩一次就唔會再玩
啱啱打咗場 link 撚咗去美國本土server 260PING JM9
Game sense包埋即係唔洗練,基礎野黎唔當aim skill wo
ow係有好多野顧慮,但其實如角色定位已經有限制你要去顧慮嘅嘢,例如點樣去counter某隻英既技、組合等等,大體黎講都係睇最後一波邊一面開得好。而csgo每round都可以轉策略,搶位、搶timing、道具用既時機、捉心理。另外csgo唔太受到遊戲角色定位影響(val除外,而係受到選手、玩家、團隊點樣去應對對方既策略。
真, 打黎都唔知為乜

玩2埸過下手癮就熄驚
另外csgo val ttk快、容錯率低,死左就下round見,所以game sense先咁重要
其實你講第一樣嘢已經唔係好啱
剩係睇ana nade aggressive/ defensive 咁用
你見對面猩猩 你玩tank 你都要諗你究竟counter dive 定係dive
OW 嚴格黎講係每一個team fight 已經可以用唔同stragegy
OW 容錯率其實都好低 你輸第1個teaam fight ultimate economy 已經足已令你比人steamroll
OW 嘅ult 大部份都太勁, 基本上一掉ULT 你無ULT 就已經輸咗
轉咗去美洲服唔撚使睇啲韓狗文
唔會高ping?
玩咗幾鋪都無lag
真係好撚唔鍾意佢依加個ranking
贏完7場加幾多又唔知
啱啱打DPS 7場又唔撚郁 但勝率肯定係高過60%
但你個stragegy都係固定係個十幾隻英到,而csgo唔會俾角色限制,咁已經少好多野諗啦
你可以switch 英架
係,但你做對應既時候switch極都係個幾隻
係咁多英隨時落到場既就唔會某一堆英特別多人用啦
講個極端例字
你見REIN/jq+ brig lucio 你會覺得你平推陣
但係如果高階玩家插隻sym 入去就變咗dive/ flank 陣 OW 複雜起上黎真係好誇張
有冇銅牌仔一齊打rank
你都識講極端例子…
出面有個dc群
利申:冇入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞