《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
強如8inch 都未必下下做到flick 180度殺genji tracer, 你要做呢D外掛級別黎證明隻game aiming難有咩意義?
而且好多時候你自己技術問題比人針住黎打唔通又怪隻game setting有問題? 平常例子widow係外圍射根本無人埋到身, 呢個時候你射唔到怪得邊個?
就算埋到身都有技可以走佬反狙, 呢D時候唔係極端例子你唔講? 咁如果射唔到又怪隻game難aim??
暴雪都係nerf 緊game入面一D無解ge情況, 如果widow同genji tracer之間真係咁無解早就buff widow啦
係囉, 因為隻game aiming唔難所以我hitscan上到GM, 我咁講係唔係唔夠客觀啊?
上面一堆客觀例子又唔buy, 一個親身用hitscan上4450 ge講法你又唔buy
點話點好囉
如果講到隻game咁簡單
建議你去玩genji算
shift加右鍵爆頭未計近戰都打224
一係玩hanzo左鍵爆頭250
仲要有2招位移
唔通仲舊時咁用mcree貪有flashbang stunt人咩
咁易瞄唔洗stunt都箭箭/鏢鏢爆頭啦
又關hero咩事? 我鐘意用hitscan打唔得咩, 我貪佢夠簡單啊
你呢d例子根本就唔關aiming事

Set晒對ow最不利既情況黎證明佢易玩

半藏唔通spam落盾位會殺到人咩,點解隨緣殺到係因為對方positioning問題,同射嗰個既aim skill完全無關,我係咪一樣可以話你pubg射落隻完全望你唔到比你殺既人你無aim skill?預設晒條件黎講aim skill有咩好講

狙就更加好笑,csgo呢d平面戰鬥玩狙識瞄頭線/身以上已經得,係人都知佢移射會唔準

Ow係根本無移射會偏移呢樣野,取而代之既係好多時唔係瞄頭線就得要上下左右咁瞄/flick過去

呢樣野係因為兩隻game本身設計唔同,就比你拎csgo惡劣既情況黎同ow輕鬆d既條件黎比,要比就唔該兩者都係最惡劣黎講

下下都講彈速下墜,到人地講半藏就預設晒spam牆,我夠話pubg d人咁慢要計彈道有咩難度
前面你又話隻game projectile都易aim
即係hitscan projectile冇分別啦
做乜要限死自己用hitscan
genji shift近身右鍵都唔算hirscan?[sosad定果0.0幾秒都1計
唔用projectile關aiming簡唔簡單咩事
我用Sojo都覺得好簡單好易charge能量,咁關隻game aiming咩事
原來左鍵冇傷害既?
咁易瞄左鍵收頭one clip 添啦
究竟關英雄池咩事
我想玩自然就練ga啦
點樣可以用genji黎佐證aiming ge問題,打得中我可以話易aiming 你可以話隨緣,咁到最後咪又係鬥ranking高
成日都咁做ga wo左鍵headshot傷害又唔係低
成日都左鍵one clip一個右鍵headshot一個ga啦,咩你做唔到咩?
前一句又話易.charge能量
即係你當佢差電多過做dmg啦
講緊叫你唔好得把口話易呀駁嘴宗師,一路都係叫你表演奪命女,你比牛仔我睇做乜

唔好乜都賴話咩我射唔中之類啦,係你自己講到ow易呀嘛,post條奪命女片比我j下啦

你其實知唔知自己駁緊乜

問緊你點易發叫你表演又話唔得閒做乜,由頭到屈我都無話自己勁/廢,係你講到咁易,但得把口為乜,咁講型d咩?top500嗰d都未敢好似你咁講,你憑乜其實?
完全諗唔明隻game咁易瞄既話
同樣hitscan
有得widow 一槍秒200血
仲要mcree 慢慢開2槍做乜
人地有時都殺到架,不過淨係比j得落既牛仔highlight你睇啫,拍埋其他咪好唔得閒,點解益你
Top 500洗咩講je, 你自己望下個dps英雄池睇下top500 咩hero多咪得囉

易就係上咁講,准心到子彈就到,如果你話飛緊嗰一陣瞄嗰唔到人咁我唔知講咩
屌原來mccree證明唔到aiming, calvin同wanted表示傷心
認真, CLICK 入T500 profile果堆有widow 全部60% wr 以上
而tracer genji 果啲大部份都係50上下
其實唔使講咁多,你一路都係講用hitscan易呀嘛,我地射唔中係廢要練下技術,ow易玩到傻呀嘛,咪叫你比條奪命女既片我j下學下野點易法,奪命女hit scan喎,移射又無偏移又准心到子彈到一定易啦,定又好唔得閒之類
有好幾條,不過無做飛天又會比你話無飛天唔計,一定要有飛天狙先計啦係唔係
唔係pro既mccree證明唔到aiming,係你證明唔到呀,明未呀柒頭,唔好拎人地黎做擋箭牌啦,自己口響響話易,而家又要搬d pro出黎,醜唔醜
更係啦GM無咩話言權,你地銅銀金先最有可以證明啦
唔飛天連狙3個啦簡單d, miss一個頭都唔計,有既我咪認同你收聲我要求好低,有實力既人就可以令我收聲,定又想做縮頭烏龜?
又黎,幾時po片呀口頭宗師?宗師喎,奪命女無難度呀下?比我鐵牌仔學野啦好嗎
咪就係因為人地覺得aim都有上限
唔係場場都出到widow
但你唔同
你講到咁簡單
有得1槍1個邊個想2槍1個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞