《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
FEEL到好有心機 個PVE
你有買ow1就唔洗買英啦喎
屌你老母垃圾ser...
萬聖節活動玩最低難度,啲人一死就走場

BTW 有雙石像鬼
bastion返咗嚟 即刻見到對面女坦長期full charged
個活動都幾短
大技太廢 玩佢=少招大 我招大通常用嚟快速換彈
e其實都廢廢地
右鍵都廢
佢右鍵曾經好撚勁 比人nerf完之後得返spam盾哩個功效
但spam盾都唔係話快
中近距離定位太尷尬
如果比人佔左高位 基本上你唔洗同其他槍位對
冇左刺客剋星閃光彈 仲要腳又短
以前tracer genji都會驚你 依家通常要比佢地強暴
不過最唔推薦原因新手要叮叮槍比較難
而且傷害衰減太勁 遠少少 你就算叮叮槍傷害都唔太好
當然某啲圖都係出得
傷害係有 加埋型棍
活動D獎勵完全唔吸引
見到d skins 要成2000
Weekly objective 做曬先得60
差唔多$140一個skin
邊度黎既自信
迴音大家覺得值唔值得練佢啲skin幾型
幾勁 右鍵加左鍵幾下 加招E 咩都死
又可以單打雙飛 又打到genji
招大技無講到咁廢 開戰 反開 保排 換彈都得
e喺近距離個壓制力又係好撚高
個活動做HEAL果個位好重要
1) tracer 今個版本唔掂
2) Sojourn 個LEFT CLICK 好勁, ROF 快 PROJECTILE 彈速快+你可以AD+ CROUCH SPAM
3) pharah 易學難精, 喺低位我可以單飛無POCKET 打雙飛
4) REAPER 收番埋佢啦
btw 無論咩位都係你玩咩都好, learn how to survive before pop off
repear點會收番埋
依加咁少cc
彈出彈入好難死
下面場9成9都係reaper死先
hitbox 大, 作戰range 近 好易比人溶
1其實我好撚同意
我一開始玩ow2個時直頭覺得點解閃光變得咁撚廢 明明有時ow1都可以hard carry
不過見個個高手 實況主都放佢tier A
如果我唔放佢tierA
咁姐係我唔係高手姐
但其實真係仲出到嘅

reaper依家真係冇想像中咁廢
原因同genji崛起原因一樣
冇曬cc技
而且啲技真係好易明 啱新手用
我見owl都場場閃光
個下我知係自己廢
所以推薦返佢
如果唔係我真係想話佢唔掂
reaper 主要係hitbox 大, 盲嘅都射得中

BTW 講漏咗其中一個sojourn left click 勁嘅原因, 佢無falloff
多謝補充
sj我真係唔熟
只係知佢右鍵勁到傻 同埋遲早比人nerf
死神招shift就等同sombra招e
咁都死先係佢手殘
e無腦進場殘血shift番黎無限loop
手短問題就當然要睇地圖
唔係全部場都出得
reaper t上高位同啲單走輸出單挑不知幾撚煩
呢隻game hitbox 都唔大
精準度需求可以講話competitive 最低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞