《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
我尋晚臨訓見到都費事再嘈 估唔到起身見到血流成河
你係咪思覺失調,aiming 機制係quote你打嗰d野

同埋射得中就aiming好你就唔會講半藏隨緣箭啦傻鳩,又自打嘴巴,講一大輪野推翻自己前面講既野,讀下書先啦傻鳩,基本邏輯思維都無
推post大法
前日仲無事 尋日真係全韓服
不過無所謂啦 排台仔都無人入team chat
反而韓仔仲會講下英文名聽得明
會唔會係你地理解左aiming ge意思, aiming純粹就係滑鼠ge操控能力
你要加埋咩KDA咩TTK就係其他ge事
我話OW aiming簡單係因為佢無太多野影響你移動准心ge目標, 又唔洗考慮自身movement又唔洗考慮咁多外在條件,
咁你不如同我講有咩野係OW有ge其他game無就得
都唔知你為左個TTK嘈乜,
aim lab你都係練郁滑鼠ge je, 唔通你要計埋數咩
hanzo 20箭中1箭你會唔會話佢aiming好?
有命中率ga嘛傻西瓜
隨緣箭隨緣鏢又唔係得我一個話, 成隻game所有玩家都講緊, Surefour直頭屌對方個screen睇唔到SureFour但係無啦啦就殺死左佢, 你會唔會話對方aiming好?
上而個例子就係講緊高ttk更加要求準度
上面例子1個人要1秒殺死人,另一1個要2秒咁唔係aim係乜
又黎其他玩家
其他玩家話隨緣就係因為難中
唔係想瞄就打到
但依加係你自己話隻game好易瞄
如果真係咁易瞄,點解你口中都講出隨緣呢樣野
出黎隻秋啦講咁撚多野
韓仔好撚多外掛
你唔同英雄基礎DPS已經有唔同啦, 用呢D咁多種類又有healing又有位移ge game計TTK有咩意義, 打坦又有個TTK, 打support又有TTK, pharahmercy又有一個
隻game咪就係射中人, 團戰走佬, 就咁係簡單, 你計TTK會幫助你aiming咩?你最多都係計到唔同英雄ge平衡度je, 呢D野所有玩家都會幫手統計比暴雪ga啦, 你留返多少少時間練aim lab仲實際啦

邊個贏邊個啱啦屌
我淨係玩維生力架
向地下右鍵回血唔射人
依加講緊淨係得1個variable 就係aiming
你拉其他唔英做野
Ttk低 射人先嗰個唔使準度? 唔明個point
話你傻鳩係講緊你自己上面定義推翻左隨緣箭,

因為aiming skill唔係射中等於好囉明未,你個定義本身都錯撚晒,唔通打定點同打移動目標都射中等於兩邊aiming skill相同咩,你自己都識講命中率,打唔同野/用唔同角/槍既命中率都唔同,咁乜鳩打中就aiming好,ow就係打唔同野都唔同,你打豬同打閃光命中都唔同,唔通下下打中豬就aiming好咩,呢度咪講ow aiming上限都可以好高,係你一路都要係度駁嘴又無point,講講下又兜去人地個人技術度,就係話top500都無你呢個自大狂咁自大
有個fd唔補血
淨係打對面話自己好撚勁輸出好撚高
淨係玩莫伊拉right click
隨緣係hanzo玩家自己講ge咩?, hanzo玩家個個更係話自己實力練返黎ga啦
而且你本末倒置左, D唔識aim ge人玩半藏就係因為唔洗aim就可以殺到人
咁一隻唔洗aim 又殺到人ge角色, 同你話呢隻game aiming 難度高係唔係有矛盾? 隻game 有aim可以獲得效率, 同樣地無aim一樣可以獲得效率
咁對比其他game, OW係唔係易玩左?
你ttk長既話準度夠高
後手都可以反殺
呢啲人要多啲同佢玩
一齊輸,爽
你合格光暗男
係 我搶dps跟住狂衝入去1v5 秒死
aiming咪aiming囉關其他英咩事
你要先接受 Aiming = 滑鼠操控能力, 唔會關其他任何野ge事, 你要拉其他野講就要講埋game sense, 咁就唔係aiming
都係一句, Pro d hitscan出唔到手唔係因為佢地aiming差, 8 inch 玩唔落widow係因為對方有sigma個盾擋住左佢, 並唔係因為aiming難, 佢係比game sense影響左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞