《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
好似全game入面補最多嘅healer嚟
專心補血嘅話數據唔會差
有次ranking我dps完場先打緊14k
隊友kiriko heal撚咗20k
同要學 reload cancel
盡量唔好單枝囉,無解架喇
仲有方仗俾人target就係咁先,但kiriko可以爬檣or瞬移逃走

極度鄙視moria,但遇到啲troll game嘅賤種 moria真係一嗰頂兩嗰
出zen原因應該係為個debuff
zen太易比人捉
hitbox易射到on9 做輸出最鍾意見到佢
咁當然你好撚準 唔洗人保就另作別論
kiriko追殺又得 走佬又得
兩招cd唔長 穿wall走佬應該全驚最強位移
無敵勁到傻 乜撚都解到 仲要範圍技嚟
lucio勁係佢個加速
依家佢個大技可以同lucio搶飯食就知勁
最重要係佢個傷害爆頭其實高過zen單點
(好似係)
補量高過zen
當然zen撞手神 集氣秒人係carry嘅
而且debuff的確勁過wall climb好多
以上我鳩up的
岩岩破戒玩左2分鐘ZARYA同10分鐘猩猩 我個拳王單生涯無了
最易射係zen 最難係ana
本身我都係幾十場全76
之後俾人troll到燥 鳩練英
成個hitbox最難headshot應該係hanzo
Zen 招ULT 比ANA 掉個E就玩完, 依加仲要啲DMG 高到OUT DAMAGE TRANS
Zen勁過kiriko 只係melee
4個人比一個波加死神殺爆話我唔理後排 換左輸得仲快
幫隊友無敵=zarya
右鍵爆頭=ashe
大技=lucio+nano ana
爬牆=genji
飛去隊友=mercy
左鍵=kiriko
輕鬆 謝謝大家
sombra 做得好
隊友好難感覺到
但對面就實feel到會憎死你
希望啲友仔唔好咩事就瀨落隻sombra
sombra係hack 數緊要過殺數
sombra 我通常都係睇死數, 如果死得好撚多嘅肯定唔識玩sombra
補量最高應該係光暗男
但輔助力極差
全驚最難死係佢
個ser 廢到咁點打rank?
斷線又瀨鳩人
kiriko一下130 wo
wiki data 係130 heal burst every ~1.667 seconds
RELOAD CANCEL 快少少, 大概每秒80?
moira 係70+65

光暗男: 左鍵70 + 波波65 = 135 heal/s
kiriko: 130一下但一秒得78
光暗男仲可以一次補幾隻
係差好多下
今日同隊嘅坦都玩一打五
點玩呀
法拉+mercy應該點樣打好
用牛仔打飛緊既又比地下既DPS打死
牛仔自己唔好死就得
比到壓力pharmacy
你一個拖兩隻都輸=隊友問題
殺到mercy係最好
殺法拉通常復活又嚟過
mercy就連射3下
法拉有mercy要連射4 5下
當然你夠準兩隻都係叮兩下搞掂
而且通常pharmacy識玩少少都會搵掩體
然後又loop過
所以自己唔好死 keep住比壓力就得
最理想係搵多條友(機動坦/mercy/hitscan) 同你一齊打
另外mercy開大基本上可以優先處理其他
因為佢一開大就好難瞄
唔該Ching
想問hitscan係咩意思
新手唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞