《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
彈道有包係aiming入面啊, 就因為包埋彈道速度呢D野先顯得OW比其他遊戲aiming簡單

講hitscan, 其他人遊戲有自身movement影響, 好似CSGO PUBG, 你個人移動會影響準繩度

講projectile, 人地把把槍唔同速度唔同下墜, 好似PUBG咁, 唔同槍要預aim ge位置都唔同, OW D角projectile 就接近直線咁樣, 就連hanzo full charge射出黎ge線都接近直線咁濟, sojo同法拉唔洗講, 直頭就係直線
人地壓槍又要向左向右向下3個方向同時壓, 你76壓槍就只需要向下

我玩OW比起玩其他槍game隻右手控制滑鼠做少好多野, 壓槍唔洗壓左壓右, 玩projectile 又唔洗預判太多, 如果你有試過training, 你就知道sojo就算預判唔同距離ge角色, 佢個預判距離都係一撚樣

至於你話咩野高速轉身, 多角色跟槍, 位移, 依家其他遊戲無咩?, OW憑咩利用呢D大家都有ge野話自己aiming難?佢仲要無其他人咁多野

咁你自己都話OW唔需要咁多技術野又憑乜話OW 比其他槍game難aim?
咁你係唔係認同OW壓槍簡單啊, 你話係就得啦
PUBH壓槍m壓左右就隨機要食反應壓ge, CSGO就唔同槍壓ge幅度都唔同ge
你OW有幾多把槍要壓啊?數下先, 76, 數完
哦, 依家你幫我證明埋OW 易玩過其他槍game wo, 真係多撚謝你
都係一句啦, 你話訓練場右手邊嗰4隻機械人由近到遠係唔係唔同跟槍法, 你話就得GA啦

機械人A, 我地要用跟槍法A
機械人B,唔同左角度WO, 我地要用跟槍法B

................

一個識跟槍平滑技巧

我就係圖二嗰種覺得跟槍極度困難,cs r6可以2槍爆頭搞掂既野去到apex 掃曬成排彈都頂唔緊
OW好過apex 起碼有skill黎補打team work型冇咁食跟槍槍法
你真係cls,我由頭到尾都無話ow難aim過其他game,係講緊根本無可比性,hitscan同projectile個用法已經唔同,而你就個別搵game黎同佢hitscan同projectile黎比較

Csgo嗰d講瞬間反應,你套落ow度根本唔撚work,上面亦有巴打講crosshair placement好csgo呢類好吃香,黎到ow又唔同講法

一路上面都講ow你有game sense無準度係隨時好過一個無game sense有準度既人,但呢樣同個aim難唔難根本無關係

同埋再講其他game大部分有彈數限制/上面講既ttk時間普遍極短,ow只係隔硬拖長左,完全唔同玩法根本就套用唔到,限彈既我練到1/2槍殺同你ow無限彈都係2槍爆頭有咩可比性,你講既野都只係講由零接觸既人,ow射中人一定易過其他,咁呢個由講hitbox大嗰下已經無咩討論空間,你射中豬一定易過其他game射中人,仲要講緊無限彈,所以我唔知你搵唔同game黎比做乜,本身隻game設計佢血量多就係要你持續中人,但唔代表咁要既aim skill就簡單d
是但你啦,由頭到尾我都無駁過壓槍呢樣野唔知你jm9就真,係你世界得壓槍呢樣野係難呀嘛,明架啦
OW除左發緊癲ge mercy, 好少會出現圖2嗰種飛法, 其他角色用埋技能最多3到4個點, flick過去好過跟槍
難易度唔同其他game比較即係任你講?
我郁個滑鼠先可以做到定點射擊, 同我唔郁個滑鼠就可以做到定點射擊邊樣難?
OW ge tracking唔洗壓槍同其他game tracking要壓槍你又話唔代表OW tracking簡單D, 咁係咩意思?
定係你認為壓槍呢樣野不值一談唔洗練ge, 佢唔算係aim skill, 所以所有game ge tracking都同OW一樣?
咁依家有game需要ge aim skill比OW多, 我話OW比其他遊戲簡單又有咩問題?
人地其他game咪一樣要tracking, 人地仲多你一個壓槍tim啊, 返屋企訓啦
Tracking時間又唔計?你tracking緊嗰陣係咪命中率100%?唔係既簡單數學題黎,唔通你時間短嗰d要tracking會難d咩,緊係ttk時間長,要求tracking命中精度高既難,你短嗰堆加返壓槍難度又有咩問題,點解係直接比較到?

任咩我講,一路個論據就係無可比性,你隔硬搵d無技把把槍有彈道既pubg黎比有技有d槍hitscan有d槍projectile既ow黎比做乜鳩,主要係你d論點一時一樣,幫你講埋,直接話ow易aim過tf2咪得,講咁多做乜鳩,滿意未,怕撚左你
你唔識aiming係真係唔係扮GA WO, 大把槍game團戰又flick又track ga啦 CSGO pushing cross placement隻手唔洗郁ge? 依家手制玩輔助描準咩, 角色有movement隻手唔洗移動用cross movement ge, 咁唔怪之得你玩OW得鐵牌, 原來係手殘ge
比埋個時間比你
76殺tracer, 唔爆頭ge全中需要tracking時間係1秒唔到
唔好提全中啦, 20飛子彈係2秒鐘, 2秒tracking好長, 加加埋埋D突發情況, 我諗10秒內tracking一個人啦掛

如果你覺得tracking 10秒好長時間, 不如試下練aimlab啦, 正常aimlab tracking時間係5-10分鐘standard
rof 問題, 應該係2下LEFT CLICK 1下RIGHT CLICK
其實你係咪有閱讀障礙?邊隻字有講隻手唔使郁?

壓槍係你玩嗰隻game先要識既野,包撚左係入面,講到好似咩新奇技術咁tracking同壓槍同步做就代表難d?你定點都一樣要壓槍,ow 76要做晒呢d野又唔計?一隻唔使記其他又唔計?真係龍門任你搬

你壓槍咪又係滑鼠操作,我可能手殘,不過就肯定你腦殘
我已經睇唔透究竟拗緊咩, 有無爸打有同樣感覺
我剩係知一直嘈緊壓唔壓槍=難唔難
其實唔好下下講全中呢d廢話,你自己mccree條片都唔係講緊槍槍射得中,講就天下無敵,同埋無人好似你咁on9鍾意自爆,自認鐵牌係笑柒你條on9仔自爆宗師以為好威渣
睇#575就夠
位巴打講得好好
其他個啲on9仔嚟 唔洗理
見到佢地紙上談兵就覺得好撚好笑
出黎隻秋啦講咁多廢話
上面我咪提撚左76壓槍剩係向下壓囉, 其他槍game壓槍剩係定點都已經要壓埋左右, 係你自以為我無視左76, 我咪一樣main 76ga

壓槍包左係game入面即係唔洗練?即係佢唔算aim skill黎??
咁我係唔係可以出去同人講你壓槍唔掂係因為game sense唔得

我覺得你呢一句可以置頂, 好撚有趣
On9仔要show比人睇自己宗師幾有料其他人幾廢上唔到宗師之類,澳門狗真係特別on9

難怪開台又無人睇又要自己單排,呢d人想搵個朋友都難
OK我都好認同
下面已經講埋唔全中ge情況ga啦, 你自己無睇到ja嘛

叫你練aiming點解好似叫你去死咁大獲, 唔練咪唔練囉
又係你叫我PO片, PO完片又要比你串我真係好傷心
自認on9仔你真係世界級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞