《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
口頭宗師
好撚慘,原來宗師地位咁撚低,早知唔po片啦,我自攞黎衰
唔係宗師地位低,係你個自大狂好撚肉酸,為駁而駁
又認真, 出唔到widow 唔係aim 問題, 係對手問題, 對面玩dive 你aim 點好都無用, 因為3隻dive 你一隻你係會即死, 唔關AIM 事 都係果句, 你見到T500 sniper 係有6成勝率的
Widow玩得好就點都好過一般hitscan英,hitscan英好多都驚dive陣,呢樣無解,亦都係ow好處分角色就係想咩都有機出下場,雖然未做到
人地出唔到widow係因為個陣唔比佢出,唔係因為佢地覺得aiming難

隻game又唔係aiming大曬
其實你討論緊d咩,我一直都講緊隻game打中人好簡單wo

咩aiming要包埋殺到人咩
關aiming咩事啊?
所以sojourn 先咁惡, 因為佢哋係當佢高mobility 嘅widow 用 先唔講佢railgun 個damage 仲高過 widow'kiss 叉滿
客觀事實又變自大,咩鐵牌仔會咁自卑ge咩
屌佢地係唔係純粹講緊射控難玩,唔係討論緊隻game個aiming 機制,開始混亂
我有話關咩?你jm9?無人認同你ow易aim d嬲豬?一路都講團隊/team comb>aim
你睇個人profile邊準
人人main唔同野
overbuff雖然得ow1資料
但可以睇到gm 入面tracer,widow,genji winrate都差唔多
客咩觀事實,你把口講就係架啦咩,你有咩事實證明左?咪你把口幾自大囉
跳起都射到
覺得易中
呢隻新角咪比佢威一陣,好似垃圾鎮女王咁有咩意思
可以跳起射中人唔洗理自身movement ,唔知叫易定難
就係睇T500個個人profile 先準
ow1 射SHIELD 就唔駛睇啦
之前又話比人屠既
講左一堆子彈下墜子彈速度後座力無理過
你繼續同另一個圍爐stack鐵牌啦吓
說好的nerf raid boss 呢
所以咪話你理解能力低下,一路都講ow個aiming機制因為有補令個ttk時間長,其他game射中就完,但ow唔係,解釋左無數次,講講下又兜返人問題,你唔混亂就假啦,自己個論據都一時一樣

一路呢度所有人都係講ow由射中到殺埋人成個過程都係aim skill,唔同角要既時間唔同,奪命女難玩d咪因為佢aim skill高就可以縮短個ttk囉,有咩咁難明,唔通你玩mccree勁就等於玩奪命女都勁咩,咁唔勁又有咩咁易玩?勁咪叫你po片就係咁解,我都唔想下下都人身攻擊咁
咩無理過,半藏一路都有講,你自己話隨緣,76有後座力又話無左右唔計,講緊ow機制多隻隻都唔同,你下下預設晒最易情況vs人地最難有咩好討論空間
乜咪撚野aiming 機制啊,aiming咪就係純粹滑鼠控制能力囉,我未聽過講aiming會無啦啦入埋game 觀念
Aiming好就射得中,Aiming唔好咪射唔中
咁唔怪之得你會用一大輪野就解釋射唔中,你唔想承認你比人話aiming唔好咋

Wanted 8inch殺唔到人會唔會突然間比人屌aiming唔好
好簡單計數咁計
當同一隻game但唔同ttk
同樣敵人射你先(早0.5秒),但你準度勁人地一倍 (你kill time: 低ttk 0.25秒,高ttk 1秒)
低ttk: 人地0.5秒既時候已經殺死左你,你就死先開槍
高ttk:人地要射足2秒你先死,但你1.5秒己經反殺番佢
當然咁講
你要真係講將準心快速放落去係要技術
但你keep tracking/連續幾次flick shot唔通又唔洗?
唔好嘈la diu
兩邊都啱嘅
因為ow最大嘅特色係唔同其他fps驚
其他fps驚同一個角色可以拎同一把槍
咁啲玩家對aiming嘅睇法大同小異啦
但ow 你唔同英有同感受
76 牛仔哩兩隻 其實真係易過其他fps
而且你玩過其他fps 玩哩兩隻根本無縫接軌
76接近唔洗壓 唔夠打就走 牛仔單點 兩隻都好classic
csgo你玩沙鷹一定難過牛仔
然後仲有hitbox問題
某啲角色子彈又勁撚大碌
所以你話aiming易都啱

但同時有啲角色真係難aim
例如你玩閃光
要勁撚近aim 又要1 clip 邊走邊閃
依家ow2 nerf完傷害仲要迫你提高heatshot先1 clip到
我真心覺得如果你玩閃光 aiming會難過其他fps驚
仲有genji 又要遠距離aim 又要近距離aim(雖然高手係當哩隻近戰英雄 但遠距離扔鏢其實都需要)
仲要jump嚟jump去
e又要aim 大技又要aim shift又要aim
仲有狙 好撚多年前之前個版本唔洗儲氣 (好似csgo awp咁
然後轉左要儲氣之後 有pro直頭收埋皮
代表狙已經同其他fps驚嘅狙唔同玩法 aim個要求可以話唔同左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞