《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
眠針點同時多個人
widow counter 八成dps sup
講笑
仆街 幾年冇玩
依家節奏快左咁撚多
以前推車 搶點可以拖好耐
有盾好難比人秒
依家好似幾槍比人收皮咁
琴日一用以前愛將bg
哇屌你老母 廢撚到 冇左暈都算
個盾比人打幾下爆
E技回人血少到睇唔唔到回左 痴撚線
係ow2先知半藏轉左技,亦都有d掛住當初分裂箭射出去隨緣殺到1,2件很爽的感覺。

但多左招step技同5連射,面對敵人強攻或者追殺都放便左好多同安全左。其實係唔錯既改動黎
有sojourn hanzo 無生存意義
你望t500 出面個表唔覺, 但係撳入去起碼一半都有玩sniper
呢隻game 啲hitbox太大, 玩開其他GAME狙嘅sniper 勁撚到仆街
不過我唔識玩狙, 最多都係ashe spam 下
帥是一輩子

臭婆娘永遠打唔出半藏果份瀟灑
wraxu 都頂唔順有玩soj
啲隻驚啲hitbox都大?
堅持到依家都唔玩
ow hitbox出名大你shock 啲咩

利申高達 evolution
未nerf?
連hanzo 本尊都放棄自己, 算把啦
Every hanzo dunno how his arrow hit or not hit
太唔consistance
暴雪改placement 改到25lv上白金場
方丈counter女王,但女王又counter返方丈即係點
Mccree 無份
Pharah 無 diva
Winston 無 reaper

個表會唔會弱左少少
唯一Blizzard親生仔
閃光
基本一直處於強勢嘅角色
雖然ow2 nerf左傷害
但只係冇以前咁容易solo carry
一樣可以騷擾 打開破口
要注意上手難度同要求都幾高
但回報高 而且未來nerf嘅可能性比較低

以下兩位版本之子
genji
尋日nerf左鏢嘅傷害
但佢兩個招牌技 ability唔nerf 就有出嘅價值
solo carry嚟講 易過閃光

sojorun
右鍵一嘢秒人 有位移 有aoe
令佢成為每一隊職業隊嘅first pick
要注意嘅問題係左鍵廢 擴散算大
而且好大機會nerf

以下三個易上手
classic hitscan
基本上有玩過其他fps都會識用
(其實仲有sombra 不過新手玩應該會比人屌到棄驚

死神
主打近戰
技能組易用易理解

法拉
叫個朋友用mercy 長pocket你
=係新手/低端場屠殺
但要注意嘅係
你上到去啲人識玩少少嘅場應該會比人屠返轉頭
實際例子就係我用細帳同個玩左幾個鐘嘅朋友玩 用mercy pocket佢 輕鬆殺

以下三隻for fun
炸彈鼠
亂鳩咁炸 大家笑下就玩完一場
個人嚟講哩隻係最爽嘅英雄

半藏
亂鳩咁射
拉下弓隨緣殺人又一場

torbjorn
炮台自動描準
大技會射好多出嚟
server大爆炸
仆街仔做咩唔介紹Cassidy
明明咁好用又型棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞