《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
ow2正常番好多
係某啲坦特別廢
其他位置你係勁基本上唔會玩唔到
以前太多控制技能
好無體驗
新手岩岩加入
覺得隻game唔長命
啲坦咁屈撚到
垃圾game
建議隻game改到新手贏夠100場先好打rank
但已經有分金銀銅rank,正常情況下金嘅唔會成日同銅組掛...... 定係其實你實力唔應該留係銅,但因為d隊友太廢搞到你上唔到rank?
依家上到金牌就排一大堆新手因為新account預設金然後每一場都係一次抽獎睇下邊邊唔好彩
原來依家預設金咩玩法來
我日日玩三四場,開game到今日得27場勝場
放棄打rank 永遠對面隊識轉陣打 自己隊就玩死一隻英
想問下sombra係咪已經nerf咗
尋日先開始玩sombra 勁撚到
話說之前有場第2round我用Orisa進攻,點知俾人屈到門口都出唔到,咁轉女坦啦都係搞唔掂,d dps唔知走晒邊,咁見就夠鐘就把心一橫用Junker Queen自己做輸出啦,點知俾我夠力推到出去最後仲推到尾添。咁見呢隊野咁奇芭就順住個勢keep住隊形玩落去啦,但最後4round完都係輸左,然後台仔又彈出黎話我堅持用JQ..... 大佬,之前用過其他搞唔L掂先用JQ姐你估我想咩

雖然呢次唔算好嘴,但發現咁樣被影響心情都唔係辦法,所以我決定熄鬼左個chat佢了,反正玩咁耐無見過有用資訊
琴日俾啲DPS整到嬲 一個源氏一個死神 成場唔轉英 成隊俾對面法拉禁起地下打 谷住玩baptiste同佢互毆 打rank攰到 完場2個輸出輸對面2千幾3千
坦爬分同SUPPORT DPS 爬分兩個世界 DLLM 自己玩坦就跳住上番金 DPS 同補就係咁抽獎
TF2 >Ow ps4> ow1 pc 碧姬岀唔係問題 改到on9先係問題
沒有機兵的第唔知幾多天
d台仔係咁
尋日守方我用ana/巴帝唔只一次俾兩隻刺客追
叫幫手無人幫,俾晒mark,打埋字
其他人係咁push,push到人地重生點都仲打唔走
補唔切團滅,我跟住轉lucio躺平算數
到轉攻方揀人有時間講嘢
我問佢哋知唔知sup俾刺客搞左成場
原來佢哋多排,幾個串返我轉頭
問我結論係咩
話我用lucio唔識加速走咩
又話係咪唔夠50lv,唔識用霧子
玩sup就係咁慘 永遠有苦得自己知 坦同DPS對面轉英counter佢地 佢地死都唔轉比人殺到門口都出唔到 我遇到依啲場都直接轉lucio滑下牆放推算
最好有得俾人揀單排時唔同多排同組,因為physically同mentally都會好難夾
一見genji即刻叫隊友出猩猩 自己出moria 殺到佢轉英為止
其實唔係sup,玩咩位都總會有機會遇到一d隊友唔會知嘅難處,所以唔想俾人嘴的話一定係用d最穩陣嘅角色,e.g. 玩補用lucio,玩坦用女坦,玩dps用76咁用最穩定嘅玩法就一定無人會嘈你。如果用穩定打法贏唔到咪攬抄囉,反正我用其他方法突出重圍d隊友唔會多謝你只會覺得係自己勁推到出去,但如果你失敗左的話會變成戰犯

所以想開得開心d的話大家熄左個chat佢算啦
我都係琴日先開始試玩
之前成日覺得唔夠準淨係可以做隻蚊煩住人
試完先知增傷之後求其都秒到隻補
玩SUP 開始1TRICK KIRIKO
無限隱形睇住啲落單嚟食
一落單就係先手one clip
俾人屌通常都唔關角色事
而係佢有無做到嘢
76打唔到單飛落嚟我一樣屌
遇到坦新手真係直接食屎
對面狙+mccree +兩隻補射到痴線
叫我genji去處理
實係一個人打哂對面4隻後排啦 咁你入game把撚啊

之後叫佢轉猩猩一齊跳
佢條仆街原地放盾 個盾爆左就企返入spawn

打到爆血管
唔識玩連重生點都出唔到,隻坦一出去死後排瞬間爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞