《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
2016開服
佢而家個rank係點計
我7W14L都只係跌一階
7W5L就升幾階
暗分 唔知點計
唔知, 我10場贏7場都無階升
玩咗幾日kiriko 真係好撚勁
真係 明明光暗男專心補血好撚勁 個個都拎暗波去呃無謂輸出都唔補血
彈出彈入 得閒爆下人頭又一件
真係勁
唔知係我廢定點 岩岩打咗幾場 對面有隻Orisa 我用坦/攻 都殺唔死佢 要隊友一齊圍先死 Orisa勁咗
佢打到補量同DPS一樣個啲先勁
有無諗過係人地d補補得好?正常係殺輸出/補先啦,打坦先殺唔死好正常
多補命技 只要佢有兩隻sup睇住
正面打係唔會點死
heal 又heal 得多 佢用ult 如果對面唔交ult 又9成都team wipe
冇補同佢one on one既時候阿ching 有補唔打補咩
自從8贏7銅4後 今日11贏7一樣銅4冇升過
時代眼淚
如果計one on one既話應該得女坦叫做打佢算輕鬆,orisa係buff到1on1好強
頭先玩安娜,我隊2隻補補2000幾,對面補補2000同6000都輸。
唔係補得多就贏
補得多即係同隊d坦同輸出食太多傷,有機比人叉電

補一向好難用數據做指標,當然補得多既話差極有個譜
依家冇左ow1神殿張圖
補得多即係隊友生存時間長咗
再睇輸出人頭數同壓線程度
咁都唔羸真係輸出問題
好多場都冇咗
話就話咩2 check point圖唔公平所以cut
但仲有好多搶點推車場都冇埋
日日打親都係嗰幾個場悶撚到
有機會係坦既,坦同輸出兩邊重要性都係50:50,見過一面對面隊rein淨係識原地舉盾無壓過埋黎比我地封係重生點

亦有d情況係成隊無人識打法拉

有時輸可能兩邊都有問題,補就keep再補量同盡量唔死已經叫做到野
我都唔明有d做咩cut埋明明都唔係2 check point

同埋rank攻守會換基本上無咩公唔公平問題
睇補量好直接喎
試過完半場我76補1.4k 隻mercy補緊2k
又試過lucio補緊4k隻ana先補得2k但係傷害3k
依家tab真係一眼睇晒邊個唔做嘢
我講緊補量反映唔到隻補係咪真係做唔到野,贏嗰邊可以無乜扣血壓爆對面都得,或者隻76單走殺後排靠自補

我都有補一句,補得多就通常唔會太差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞