《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區 [4] - 光暗男世一

1001 回覆
5 Like 8 Dislike
又極端,跳狙極唔極端?大把pro識用但呢樣又易?

你自己話ow aim易呀嘛,舉完d例又話人極端你jm9,你就真係反智啦,拎晒其他game難既野黎同ow容易既野黎比有乜好比,我一路都係講ow既難同其他槍game既難位唔同,其他槍game就好似你地講壓槍/反應呢d,ow就係ttk長既情況下形成要高速戰鬥咁跟槍呢d,一路就係問你講到ow咁易做到晒以上講既野未?未就收收皮謙虛d學下pro d野先啦
我係講緊隻game咁瞄
法拉呢d應該死哂啦
你黎sojo呢d證明乜野呢?
你既易瞄一直都淨係講打中人
唔係講打死人
佢根本自相矛盾,舉d例比佢要aiming skill又話極端,咁佢講csgo apex tf2呢d又極唔極端

無野搵野黎駁
係啊8inch夠準都做唔到呢D野, 咁你個命題出黎what for?
如果你剩係單從想帶出隻game aiming個上限, 你係唔係要考慮下人類範圍以內做ge野?

即係你係打算用一D要外掛先可以做到ge例子黎帶出隻game aiming上限好高, 而唔係用一D日常ge例子, 咁我覺得無咩用囉, 咁不如問返你覺得pubg射人係簡單定難啦?
aiming唔係講易瞄可以講咩
咁如果用打死人黎做標準, 咁junk hanzo呢D隨緣箭叫做咩佢地最需要瞄準?
咁如果我話做到曬咁又點證明唔到D咩GA, 最多咪又係證明到有人做到呢D aiming, 跟住我話係啊, 真係好簡單啊, 咁你係唔係就信曬我話簡單?
法拉不嬲出名低階場屈機
你想拎低分場做例子證明乜
sorry原來係低分場, 咁無野了, 低分場無aiming就真係無辦法

不過聽過top500 一堆sojo 76 widow genji, 咁又可以證明D咩
不過玩槍game第一件事唔係提升自己實力而係blame隻game難aiming我真係第一次聽
其實你明唔明ow係有別市面上其他槍game?

其他槍game打中=幾槍之內死,所以要你講既壓槍/瞄頭線技巧

Ow打中人係易,上面都有講因為hitbox大,但佢要既aiming skill就係持續咁跟槍(其他game較少)/奪命女/hanzo呢d瞄頭線一下殺,點解呢d就唔係aim skill,你確定玩csgo咁壓槍既可以直接幫你套用落ow度?打中就叫aiming易?係易既,猩猩瞄都唔使瞄最易,咁你滿意未
你前面又玩話ow易瞄
瞄唔到玩家問題
依加又話xxxx夠準都做唔到
你究竟想講乜
有genji tracer都唔日常
係咪要torb, bastion呢d冇位置冷門英先o岩你心水
日常有genji 有tracer你咪練到射到佢囉, 點解第一件事係blame隻game難瞄

我就玩hitscan起家ge, 我都唔會屌對方郁黎郁去同埋難瞄, 將射唔到人歸咎於係對方D技能真係得你地先做到
其實你都幾搞笑,上面又要講ow aiming易過其他槍game(唔係你講可以完都得),講完d例子一係話極端一係話你都做到好簡單就算,講野完全無point黎駁

一路都係講唔覺ow特別易,你要靠其他槍game aim skill再踩低ow既aim skill黎自high就隨便,得啖笑
一路都無人話ow難,係講apex呢d難就得啖笑,要壓槍就等於難咩
咁做乜你前面又要分唔同game aim要求唔同
跟你最新講法全部用家問題
唔關隻game事
根本就為駁而駁,駁嘴大師

後面就講到我地怨ow難,一路都係講ow同其他game aiming個難位係唔同地方,有咩好比較,咁勁就post自己d片比我j下唔使講咁多野
猩猩leap 果時中right click 難過dps
笑撚死,
我作為一個hitscan玩家我做咩要踩低aiming, 我自己都main 76 mccree sojo
你射唔中人係你自己技術不精, 就算係tracer genji我用widow有時flick 180度都射中到佢地, 咁代表D咩?
呢隻game aiming需要ge技術就係比其他game低, 就算係你講tracking都唔比其他game難, 又唔洗考慮子彈速度又唔洗考慮子彈下墜究竟可以難D咩
個准心 指到邊到D子彈就射到邊到, 擴散又唔係大
用TTK黎講一隻可以healing ge game真係唔知有咩意義, 隻game又唔係講單挑對槍
聽你地講我好懷疑你地D aiming水平去到邊到, 但又唔練槍又係到blame對方郁黎郁去
https://www.youtube.com/watch?v=QG8Wy8KWOrE
柒柒比一條你睇, 唔好笑我廢
講黎講去一唔夠講就踩低人aiming水平去到邊到,自己又得個吹字

我講半藏有下墜有子彈速度你咪又係好似上面咁講隨緣,講hitscan就拎pubg黎比,龍門任你搬

一路都係講hitscan就係ow特色,講一大輪又搬去玩家個人技術層面,我夠話你pubg咪又係隨緣,駁人就唔該論據企穩少少啦,計最難野又話人極端,拎projectile出黎就話人隨緣,到我講hitscan你又拎第二隻game projectile要計黎講

一路都唔係blame郁黎郁去難,係講緊你講其他game所謂skill都係得啖笑,咪又係個人技術,講咁耐都唔關隻game易瞄定難瞄事
OW 個准心咁直覺已經係到單純到只係係滑鼠ge操控, 而唔洗再根據遊戲情況而調整准心個位置, 呢D先叫aiming ge意思吧? 定係我又理解錯誤?
其他GAME aiming難係因為個准心只係其中一個參數, 你仲要根據距離, 子陣速度, 子彈下墜黎, 後座力係控制你個滑鼠位置, 從而達到射到人ge目的
點解hanzo會比人屌隨箭, 因為佢剩係牆條邊到spam, spam到有人行過去為止, 滑鼠連郁都唔洗就殺到人, 咁佢殺到人你會唔會覺得佢aiming好
widow 狙同csgo AWP又係無得比, widow只要個准心瞄到人就得, CSGO AWP仲要考慮埋自身有無做急停, 如果唔係就算個准心瞄到人都係射唔到
咁你講overwatch aiming有咩地方係比其他game高?
下面回左你, 自己慢慢睇
唔會笑你廢,不過講咁耐有無奪命女跳狙呢類睇?牛仔點頭呢d太common,撞手神總會有一兩場post黎無乜意義呀大神
又撞手神啊, 撞手神撞到上GM4450分我都幾好彩
我遲下再拍條跳狙之後你又會叫我拍條180度flick殺tracer 同genji我咪好唔得閒?
一堆前後予盾

一開始話其他game都有projectile又recoil 難aim過ow啦
之後又話全部玩家問題,唔應該怪game
即係game冇影響

一開始又話郁黎郁去打唔到應該係玩家問題
之後又話8inch出名good aim都打唔中就唔證明唔係玩家問題
係隻英問題,仲要係你拎極端例子(但係genji tracer不嬲都top tier, 高端常見都極端)

仲有其他都廢事講
邊洗拍片
跟你講法既話咁樣只係因為你勁
同隻game無關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞