[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
GOT多主線故事模式,其實大家screen time 都好有限,仲要龍女線同jon snow 頭幾季都獨立發展。角色之間關係好難有咩深度表現。
可以話got 着重係講角色個人歷險故事多啲。

天真嬌
真島 aemond

頭2集見 show writer 不斷加 scene 吹捧 rhaenyra 就知
個 show 一直都推緊 viewer 入 team black

: THAT is no true velaryon!
: her children ... are BASTARDDDDS!

唔係大聲就好戲架楊師傅
今集好明顯係 sell make up team
viserys 專登除罩叫人睇又戴返
之前又無厘啦間加個 scene 影 rhaenys 去睇 vaemond 條屍
但會唔會跟小說結局?
Aemond 其實好有 daemon 影子,兩個都好正
我覺得其實佢知自己會死所以想比人聽清楚
結局一定跟書
佢唔鬧rhaenyra係whore未必會死
上集喪禮到個族長講血統純正果陣Damond自己都笑出聲
其實Jace係叻仔嚟,後面好幫得手
其實我覺得上集佢係笑緊Vaemond 咁嘅場合都搞啲咁petty 嘅野,呢個就係Daemon 一路都想逃離westeros 嘅原因
Ageon今集又俾老母掌摑
話時話
今集完美咁解釋咗上集個 laenor 走佬 plan 幾撚咁 on9
rhaenyra 那屎上身
為咗扑嘢差D連 house velaryon 都冇埋
Aemond 好撚正
有D邪氣
有D似Daemon後生嘅時候
J 死人個度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞