[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

嗰個應該係Arrik Errik係跟開Aegon好憎佢嗰個所以企喺度唔出手
係咪同之前個女仆生?
因為你睇得太少Comment
行轉Reddit Freefolk
皇后都冇諗住趕盡殺絕 佢咪放過返皇后一命
同埋皇室之間下下都靠殺人黎爭皇位 下面邊有人服佢
呢個設定係ok
但覺得敗筆係冇咩舖墊,大家先會覺得太突然
因為中世紀根本冇人道觀念

睇個戲吹下水可唔可以唔好四圍引戰同認真魔人上身
係,一路睇一路諗起GOT Theon
暫時對佢嘅印象都係碌大隻眼同w嘴
下一集佢有重頭戲,期待演員嘅表現
反而我深印象係aegon aemond好打過strong boys好多
Btw今集成個綠黨都真心膠,先唔講Alicent係真心誤會左Visayas既遺言
綠黨個Council唔傾點樣準備戰事,唔傾點樣部署之後既政治、軍事同財政,淨係不斷爭執點樣處理公主,講到好似已經打贏左場仗活捉左成班黑黨咁
原著明明寫好晒綠黨成個政變過程,但編劇Del晒係驚觀眾會睇唔明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞