[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
好似唔得?
strong boy 學語言時,話要為繼承快D做準備
公主都話除你想我好D死,如果唔係太把時間準備
太熱
未必
Alicent 條八婆黎緊,正常要企,佢特登

依家睇返上集結婚deamon望住rhaenyra個眼神好正
佢本身都野心大想要個throne
為左rhaenyra放棄左變左幫佢
Jenny of Oldstones
唔著衫

wtf
Breaking Bad係化妝做reference再加CG replacement
再早啲Nolan Dark Knight係直接CG replacement
https://www.youtube.com/watch?v=R4LlCyqOTHY&t=515s
https://youtu.be/Jjg0jqey6u0?t=121
但第二季未聽晒觀眾反應就已經開拍,即係劇本定晒
我驚到時又重蹈覆轍
今次有晒完整故事,每個人結局都已經定左,睇下中間會唔會有少改編
crop得太平
simp
大綱係定咗,但今季睇得出人物改編到有啲犯駁,擔心下季都係咁
直到Daemon出軌或者殺咗Rhaenyra
覺得會改到無咁血腥
HBO 每集都係唔同導演拍,可能先集集唔同
弒親喺冰火世界係重罪Daemon又唔至於癲到咁嘅,不過兩公婆會各自偷食都唔出奇
佢真係好好戲 特別今集 演得好出色
deamon同第一任老婆都冇圓房
離唔到係viserys唔想煩同得罪人
係,Viserys個性格太優柔寡斷,係好人但唔係太啱做King
唔係掛
呢套質素只係一般
Got唔計尾兩季是但一季都好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞