[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我諗Aegon到呢一刻都係唔想做王,純粹係一個無乜是非觀同得過且過嘅人,只係想做個旁觀者而仲未意識到自己係成場風暴嘅核心
佢唯一唔鍾意就係Alicent不斷逼迫佢,所以當佢阿媽輸嘅時候佢都笑咗出嚟

Jon Snow咪就係Aegon Targaryen + blood from the North
呢個夢就係Aegon the first發嘅夢
搞到個個Targaryen都想個仔就係嗰個Aegon
咁所以好多大仔就係叫Aegon
其實書有無講Viserys同Daemon係相差幾多歲
點解Viserys老到要醃尿片咁
Daemon仲咁後生,可以生到三個
斷估佢哋以前一齊玩,唔會相差多過十歲掛(?)

同埋咁多集都睇到Alicent好照顧Viserys
雖然唔係真心愛佢
但係見到佢爛哂面又瀨屎瀨尿咁都不離不棄
呢樣野好加分
佢本身心地唔壞,只係佢要聽佢老豆講再加睇實啲仔
佢老豆先係綠黨之恥

好可惜佢變咗自己老豆咁,當年老豆點樣逼鳩自己, Alicent 就點樣對個仔
係下下都係度講正義
好煩膠囉
搶人哋個王位仲講乜野正義
保錡好搶戲
就係要搶王位先至滿口正義
催眠自己為正義而戰咁就大條道理去搶

但扑嘢真係好爽
點解國王要9up
唔想見到皇后同公主反面
可唔可以重新嚟過

Btw 有幾多季仲有?

諗住睇下公主真人咩樣

千祈唔好走去search
睇佢劇個樣黎j算啦
佢第一幕生仔出場個幕我都諗緊
點解好似冇波咁
原來係咁解
殺妻"殺"夫二人組
aegon同aemond個cast真係唔係幾協調,睇到有少少出戲
雖然aemond個樣夠喪,但係點睇都老過其他人一大截,
反而aegon就成個baby face咁,仲細個過6年前(再加樣衰咗)

正常呢啲後生仔角色應該唔會好難cast吖
所以我支持綠黨多啲
雖然唔撚鍾意Otto
who ?
rip king
睇曬依s6-s8
最疑惑有兩樣野

1.公主一開波點解揀走佬 你話驚人講 但你生得都應該預左 權鬥仲要遠離權力核心 明知國王病重你仲要俾政敵埋佢身 咁你姐係自願投降
2.點解咁急要屌Daemon 犧牲gay老公都在所不惜 今集差d外母盟友都無埋+海蛇變對家 你多兩個金毛仔 都唔會改變本身生左3個啡毛既事實

我唔知書點解釋 但劇入面依兩步完全係花式自殺
個名上個PO唔記得邊個改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞