[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
龍係勁,但數量好有限
同埋需要普通軍隊去維持秩序同維護日常統治,你打幾多個城堡返嚟,冇人幫你守住嘅話,條龍一飛去第二度咪又係被敵人霸返
希望腳膠下季多啲腳膠表現
可以升級到可以摸同奶
可能射落腳
今集都間接講埋其實無論Alicent有冇聽錯Viserys個遺言
Greens都係會篡位
Otto同small council一早plan定晒

最好笑係Alicent話Viserys臨死前話要傳位Aegon
small council個個你眼望我眼覺得佢FF
連Aegon自己聽到都笑出聲
單眼佬反枱指數應該上升左唔少
龍既實力可能比數量更大影響
內戰前夕雙方控制既龍中
如果vhagar係t1,meleys/caraxes/syrax/sunfyre/dreamfyre係t2(前兩條龍應該係比後面強但未有代差)
新生代既龍大都係viserys時期出生。實力完全唔可以同上面既龍比較,甚至普通軍隊都有機會殺得死

黑黨係高級龍既優勢其實無咁大
單眼佬啲神態好似模仿緊自己阿叔咁

唔好啦 Alicent 真係好撚慘
已經俾呀伯屌完後家下又腳膠
Second born嘅悲哀,乜嘢都冇得繼承,乜嘢都係靠自己爭取,好奇編劇會點寫兩兄弟之後嘅關係
做下把位/痴線角色
有咩編劇唔知點處理角色交俾佢就得
係,綠黨冇黑黨咁多龍,GRRM都有意調整返兩邊龍嘅戰力,唔係就睇一面倒

sunfyre應該係同Aegon一齊大,年紀都好細,但意志力驚人 今集仲以為會有得見佢出場
呢個演員對腳喺wikiFeet 評價係五星
https://www.wikifeet.com/Olivia_Cooke
究竟佢老細係queen定commander commander 睇住佢越行越近都無警戒 次次都係咁

我唯一諗到嘅係佢呢下係對應返daemon 斬海蛇細佬個下 但人地姓Targaryen 定Criston都係bastard

同埋粒野係電視劇原創 原來個作用係咁
其實原著有冇講過點解Targaryen 每多一個後代就多粒蛋 定其實一直有存貨 生左有就比粒你咁
如果雞蟲真係以為自己係一代明君
咁單眼佬會變成 一個落到手同更加殘暴嘅Daemon叔
佢一把火燒撚死晒d人咪全劇終
因為Alicent之前有機會殺佢但冇殺,老公主依家還返人情俾王后,同埋弒親係遺臭萬年既惡行
好痴線
咩website 黎
下面D留言成班同好
Daeron應該係唯一一個正常人,但未出現
點撚樣呀
腳膠國王 腳膠間諜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞