[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
應該唔係,Diana飲咗月茶
Errik暗示話Aegon喺城中有好多私生子,即係周圍播種
個交鋒係幾subtle做得幾好,但我覺得Larys呢個角色有少少cliche一貫身體殘缺等於心理殘缺嗰種反派角色

唔知喺邊度睇過,話古希臘反而會崇拜殘疾人士

而且戀足唔是心理變態feetish lives matter
係;3
呢個Aegon究竟點解會配得上Sunfyre真係諗唔明
Maegor would like a word
King’s guard最大老細係國王Crispin做咗Alicent走狗點會聽隊長支笛
Sunfyre又靚又叻仲要真係好愛佢
係 .3
我諗今集由始至終都想聚焦落 Alicent 度所以有取捨

依家黑綠營造到係係Rhaenyra vs Alicent,
佢地畀背後支持者擺佈、同時想掙脫擺佈所以先有黑綠相爭
而嗰啲貴族盤算strategy就擺咗喺backdrop無拎出枱面
燒咗間屋都可以冇死到嘅
呢幕唔似上次strong兩父子咁影埋入面嘅情況
蠢老母 (今集加翻少少分)同煩膠Ex先係反綠黨最大原因
一開始個樣係幾討好嘅 但個人on9連帶覺得個樣都on9咗
同後生版rhaenyra相反
My bae

今集見到crispin企定喺後面
就知道嗰個人死得
睇嚟今季都唔會見到佢出場喇
本身好期待Aegon騎住佢繞場一周會靚成點
花比人個IG post咗好多幕後照Phia Saban個stoned face真係好iconic
https://www.instagram.com/p/Cj0n-7qLXHk/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
我以為個coronation喺dragon pit搞就係畀Sunfyre出場可失望
結果係俾Meleys霸下鏡頭
唔係睇到呢度討論,我都仲以為龍家嘅人係唔怕火,燒淨幾個Targaryen都唔奇
呢幕又係頂唔順
放咗人質走仲可以要脅綠黨?會唔會太戇鳩

連腳膠都講得出係Otto有意放任white worm去做情報
Otto要停止都可以隨時停
我以為係指綠黨奪權小心引火自焚,點知係字面意思 編劇還我Sunfyre 你話佢彈出嚟救主人擋住老公主條龍都好呀
係咩,是但啦一樣樣既。咁點解要同criston 打?
公主d strong boy 怕唔怕火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞