[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
係唔需要架。但我係解釋緊係繼承制度設計既實際目的,唔係點為之一個合理既制度,所以都係實然同應然既問題。我唔係defend緊monarchy

所以我無講明一定係長子繼承制。而係大部分hereditary monarchy 既繼承制度都係為左減少爭議。

至於你話mix up elective and hereditary monarchy,呢個我又唔太清楚個執行理由係咩,睇真實歷史我只搵到遊牧會玩呢個制度
露得果少少就打哂j
最尾以為個阿婆公主會ON9死法
皇后果樣果幕都好正
愈黎愈膠
今集做到綠黨個個都性格有問題
the hand逼害老臣子
皇后真心膠
aegon唔適合+唔想做皇帝
跛佬對住皇后打飛機+殺white worm
cole就衝動撚,說話唔啱聽就殺人
撐Green嘅人:
今集嘅Aegon:

書到Beesbury 被消失
呢幾年好多影業CG 都出事
Crispin包住個頭變咗印度之星
明明頭一兩集好靚仔

同埋佢對打好似柒咗好多咁
睇完第一個反應係
吓今集一秒daemon都無
呢到喺電視劇集討論區
正常喺睇tv版好難撐綠黨
除非喺腳膠
電視改編唔係正史咩
如果係黑絲仲正
你講講下black又真係 label好多
冇亞洲人嘅
Queen 對腳有乜好J
Red queen 唔火燒綠隊係咪on9
今集Aegon演員演技好有驚喜
行上台加冕嗰段路淨係用眼神已經表達到角色內心嘅痛苦,但係完成加冕儀式之後,聽到民眾嘅歡呼,第一次感受到自己係俾人欣賞、愛戴嘅感覺,同時亦初嘗權力嘅滋味,由抗拒變成接受,甚至主動擁抱呢一種快感,成段戲一句台詞都冇,但係個心路歷程演員都表現得好清晰

真係估佢唔到 睇書覺得Aegon II早期又蠢又衰,後期瘋瘋癲癲,估唔到演員發揮得咁好 暫時係後生一輩入面演技最好嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞