[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
第六集差到仆街
其他差極有個譜
個角色好有得發揮就真嘅
當年兩兄弟嘈交
仲話想謀Iron Throne個位,鬧走細佬
到之後細佬扶翻阿哥上去坐
仲幫佢帶翻個Crown
場戲真係安排得好正
唔記得係前面有人提過定邊度見到
呢幕本來唔存在
係排練嘅時候真係跌咗個crown
matt smith幫佢執返戴返
跟住先諗到加呢幕
個人感覺ja,一開始got第一季未都唔未知,投入唔到,但依家睇依套打曬底,所以好睇好多
我都覺得HOTD某啲方面真係好睇過GOT。
GOT由第一季尾到第五季好多集ending都好震撼喎
HOTD暫時大部分結尾都好平淡
係呀,呢幕係臨場發揮
咁依啲野好個人,其實又唔洗話要集集高潮既。主要角色刻劃暫時覺得HOTD立體啲,無話邊個角色係一面倒好,個個都有自己可憐同可恨之處。

GOT我一路都覺得其實John Snow好煩膠,其實好多條線都係,鋪排得太耐,雷聲大雨點少。
㩒錯
John Snow開頭幾正,可以講私生子條line,
唔理出身,只要有實力,係you know nothing 之後,描述得太正能量撚喺GOT世界好假
後期主角光環開始太明顯
又打不死咁
https://www.youtube.com/watch?v=tLjZo3zkZwc&ab_channel=Hill%27sAlive
How Tywin's Narcissism & Ego Destroyed House Lannister
其實呢套同GOT真係好唔同, 明顯冇邊個角色特別討好
重心完全擺喺龍家點權鬥墮落仆街法
單眼佬大左咁多,果2條野仔仲係細路仔咁既
感覺上Daemon同後生版Rhaenyra有火花好多
但編劇編心黑黨好明顯
點先叫正統?視覺上黑人更加唔正統
預言之子jon snow都係黑髮唔正統
就係因為d男人日日ger 住佢玩仔,佢先咁收埋,如果d男人當佢係king robert佢就係king robert咁,搞清楚d因果關係先
個到唔係講一開始以為講緊佢個仔,但聽到最後講you就知道唔係,終於明白國王點解要死撐自己個女,所以無明火起要打破預言?
原全繼承唔到老豆嘅優點
講真GRRM都係
但起碼啲男人唔會咁煩

頂,碌Facebook見倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞