[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
喊果幕其實都ok,不過大人版目前都係麻麻
好人都係
其實我幾喜歡strong 家,因為罕見正常
我覺得演員功力幾好,但係劇本上佢呢幾集黎黎去去都係比劇情帶住走而唔太係自己一個角色,太劇情工具
GOT除咗最後一季其餘都神劇級

杲後一季嘅唯一作用就係用嚟突顯其餘季數幾咁好
咁就解釋返原來佢真係大daemon 幾年

4 個seasons 都咁chur

唔知alicent rhaenyra daemon 到時會唔會搵啲老人家返嚟
套劇真係差咩?

睇得好開心喎
唔知點解覺得Daemon扶Viserys嗰part好感人
打足廿年咩,真係開波打得果兩/三年
Viserys戲分唔多 但幕幕都做得好好
行入throne room果段真係眼濕濕
Cristen Cole真係人渣嚟
又話要做有尊嚴要成為佢哋家族光宗耀祖嘅人
而家就背棄律法 同綠黨叛國
同埋Kingmaker擁王者個名睇嚟有少少overrated
最多咪似蓋世太保咁嘅劊子手
第7季其實都麻麻
我覺得係睇開fans情義結加角色魅力

啫有機會同時睇join snow 同HoD
你留意下係轉大人版開始屌得多
Alicent 對仔女season one 未完time jump 咗三個演員
我覺得大家都開心地屌

未去到嗰啲垃圾劇屌到想棄
隔離台真係屌都廢鳩事

Btw 人骨當切菜咁切咩刀利撚到咁?
唔係比袋錢佢之後毒死佢 老屈佢偷錢咩?
其實都係衰比人爆劇本先鳩改姐
dance 由開始到尾應該2年打完唔洗揾老演員
唔緊要,Laena同Laenor都3個演員
rhaenyra 嗰6個仔女,分分鐘拍到最尾嗰季搵咗18個人嚟做
唔係比袋錢佢之後毒死佢 老屈佢偷錢咩?
之後另一個女僕問點解個女仔唔見左人alicent即係攬住佢喊似係整死左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞