[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
rhaenys同條龍飛出dragonpit個cg越睇越唔掂
飛出門果下出晒事
古老預言同自己既曾經見到個仔戴冠為王既幻象
viserys認為佢命中一定會有仔仲會拯救世界,所以先有好強既執念要生仔
但係prophetic dream係極少數targaryen先有既能力,viserys經歷左咁多事都已經唔太信

睇完今集,有咩人會鍾意Green
屌 好有畫面感
好似ceo坐直升機咁騎龍飛去開會
係囉,無啦啦做咩打,打兩野又停
皇后同首相2邊搶人
但爭人爭到連aegon都以為細佬想殺左佢咁
兩邊爭完人咪又係番去,好似專登鋪條線講皇司身邊D針咁
我都唔明爭乜。我以為個細路會殺左個阿哥
舖路比跛佬打丁
二佬係喺想做與唔做之間
佢由細比人恰到大,自己相信力量就係一切。

但佢始終知道自己只係二仔,一日有大佬喺度佢唔會做得長,加上就算大佬aegon 二世瓜咗,佢真係做繼任人個爭議仲大過佢「家姐」,所以佢都係疊埋心水推大佬上去做皇帝算,佢自己做吓打手可能仲好。
alicent比老公主串到一棟都冇 口講咩愛與和平愛自己老公 比人一句自己有冇諗過坐iron throne問到口啞啞
其實alicent同ser criston真係好夾 都係口講仁義道德 做就不擇手段只關乎自己利益
話時話HOTD個世界D保安做得真係差 先唔講ser criston幾次當眾殺人都冇事 咁大個龍穴保安都冇個 老公主自出自入 咁多city watch 同king's guard etc. 都睇唔實一個aegon
criston 係會議上咁樣殺人都無事
痴撚線
老公主點解唔一下燒死班友 大好機會
Alicent比老公主串到
一生都係服侍男人 諷刺到
殺佢個仔都冇覆桌啦,點會燒死佢地
唔係第一次啦 宴會個次當住海蛇同king面殺人咩事都冇走左去 呢個角色簡直係挑戰緊觀眾既common sense
Queen Victoria 又點計
因為要拍S2
條死跛佬係腳膠?
無啦啦j腳 笑撚死
無啦啦對腳打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞