[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有冇人覺得Rhaenyra夜晚去睇佢老豆嗰場好似佢老母Aemma?
Aemond應該係因為之後多戲份
所以唔搵細路做
佢個格應該係古惑仔烏鴉個種,癲癲喪喪打手型
個人真係幾欣賞House of the Dragon,幾個主角關係同愛真係處理得好好,帶到D有別於got既元素,GOT有好多令人喜歡角色,不過係角色之間關係比唔到今次感覺

親情,友情,愛情,再搭上利益,權力之間矛盾算係神來之筆, 好似雖然Daemon 同 Rhaenyra 帶住目的黎君臨,Daemon都可以同阿哥一笑泯恩仇,Rhaenyra 同 Alicent 都係可以無必要走到死路。我亦唔會質疑佢地個刻唔係真心。
Viserys E 8集由頭帶到尾都值得大家掌聲

Viserys
呢個scene好sweet
同埋HotD劇情推進快得嚟,每集個節奏其實都好慢,比起GoT係多咗時間畀觀眾投入落角色度
真 尾個到有啲過份對綠黨洗白
我想要兩邊都洗黑多啲
不過幾中意佢人性化返兩邊啲大人
無啦啦比個"誤會"比王后 以為可以比大仔上位 屌 真係改錯名
打飛機係Aegon
典忍Green all the way
Phia Saban長期stoned face好夾個角色

真,Alicent同 Rhaenyra,Daemon同Viserys 個角色關係寫得好立體,雙方都有仇恨,但有時又想原諒對方,就算無好詳細拍出黎,但都feel到佢地對過去既執著
叫親Aegon 都會出事
有親情 友情 愛情 咁色情呢呢套有無
最新果集好好睇
老野carry全集
少少感觸
果幕幾sad,個女喊晒叫老豆幫手
所以先有king 走出黎
牙其實牙king搞乜,爛到咁
所以之前有巴打話好tvb
之前post 有巴打話佢麻瘋,iron thrones 割傷後造成

喂呀~~
成個Twitter 已經被洗
其實佢無叫佢物理上幫手 佢只係想得到精神上支持 估唔到臨死都走出黎幫最後一穫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞