[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
其實GRRM講過Targaryen唔防火
係Crispin要同佢打無人可以突破佢嘅劍圍

兩邊人要捉Aegon,Crispin就擋住Arrik等Aemond去追
睇皇后隻腳打丁真係好正
你試想像下
皇后基本上除左皇主可以睇同奶腳之外
重有咩男人可以做到?
個蟲佬俾著我見到隻腳除埋對襪俾你睇

好期待有一集,皇后去到絕境
會答應俾蟲佬含腳指/用皇后對腳黎腳交
有啲唔忍心睇下一集

劇透:
Criston 知道 arryk 都係捉俾queen 架啦,打黎做乜9
Arryk係捉畀Otto
呢度我唔明, arryk 同criston都係捉佢返去做王,咁邊個捉有咩分別?
驚Otto會洗佢腦要佢殺佢家姐?
Exactly
Otto同Alicent對戲個幕咪講咗

Otto: 你到而家都係當玩遊戲
邊個搶到佢返嚟結果都一樣
但佢覺得Alicent就好似小朋友咁要鬥氣要贏
咁意思

呢到表達Alicent唔想樣樣都跟佢老豆講
明知結果一樣 都想挫一挫佢
但亦都俾Rhaenys講中
佢把口話想反抗 心裡面都係自己唔走出個籠
繼續聽身邊啲男人話
我覺得似上面講既多啲,雖然冇講到出面
on screen death先可以當死
講到明cut

duo idiots
因為劇情要求
純粹加場打戲囉

criston 同 arryk 角度
大家除咗係同事 重係 sworn brothers
大家都係打份工 聽 order 做嘢 本質上同一個老細
點會第一眼見到就仇人咁打生打死
got個因為同咀咒有關?
冇人care 蟻民
睇got 就係要睇佢哋打到仆街含冚鏟

睇有冇對家入位啫
小朋友對打打生打死都冇人理啦
GRRM話Daenerys嗰次係一個奇蹟嚟(親生女先有)
有讀者估同女巫嘅黑魔法有關,而Danny喺火中咁啱獻祭咗3個人(Aquaman/佢哋個仔/女巫),所以換到3條龍返嚟
我都講咗同一句
真係有排都未輪到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞