[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
仆街笑到噴飯
屌我啱啱都見到
呢樣我都覺得好奇怪,Rhaenyra同green Targ竟然完全無交流
我以為第二季set up Rhaenyra vs Aegon咁至少兩個人會有啲對手戲
但Rhaenyra完全當Aegon無到

其實大部份人都當Aegon無到,Greens都只係借佢個名/佢條撚嚟達到自己目的
The Feet of the queen
贏在前列腺

仆街,好撚多feet meme
有關唔噴火原因,大家接唔接受
應該係唔忍心
你見佢仔女死都冇追究
我諗如果佢唔廢,老竇未死之前已經係比武大會/其他政治野 玩到啲成績出嚟,應該會有好多貴族直接支持佢,內戰都唔會打到咁耐

睇到腳膠嗰part R撚咗頭
雖然有腳睇
Sonoya Mizuno本身純正英國口音係咪個導演玩鳩佢d口音唔鹹唔淡,冇字幕真係唔知佢up乜
佢唔殺班友 照而家個戰況
去到尾可能累到driftmark 所有人含家產
班友由今集一開頭 鎖佢係間房 再殺曬所有反對既人
就知佢為左剷除其他勢力係不擇手段 對住呢D人 仲咁撚仁慈
呢到真係膠到無倫
利申:冇睇書
王后鎖佢都無殺左佢 佢咪唔殺返佢當回報
再加上嗰時都未全面戰爭 佢點會為左撐個殺左個仔嘅女人而走去燒死所謂親人令自己得罪晒綠黨
變咗今集重點
我仲好記得,宴會殺人嗰集
個個都話殺人冇後果,件事唔合理
有個盲撐癡線佬喺呢個post 屌晒全世界,話人冇資格睇美劇
如果有腳交、奶腳就最好
嗰次改編係唔合理
今次勉強都講得通嘅 成間房都係自己友
Otto Is the hand
Alicent be the feet
認同今次係講得通嘅
但Cole 呢個角色塑造已經失敗貼地
搞到佢出現親都要問,點樣佢啲行動可以咁撚奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞