[HBO] 權力遊戲前傳龍之家族HOTD Season 1 電視劇情討論區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
成個議會都係佢哋啲人 點會有事
不摟都係
腳膠
條友鋪鋪出黎都大庭廣眾亂殺人既
次次都冇人理
有ring of power墊底嘛

Netflix The Crown新season又未上
未有高質劇睇住。
結果係點? 黑定綠贏?
Elective mix hereditary monarchy歷史上係有,愛爾蘭行咗好長時間tanistry
Elective monarchy就神羅已經有一段時間係
我估下季或者再下季出Nettles會畀asian演或者係我希望啦
今季個white warm啲日本口音有啲造作
white worm
行果下係型嘅, 以為會自殺做D突發嘢.....
又問Alicent愛唔愛佢,神情怪怪地...
點知係鳩舉劍引拍手
故事參考嗰段歷史 Stephen & Matilda 個結局係Stephen繼承王位,
但下一任要交畀Matilda嘅後代Henry II繼承

原著差唔多,不過死多好多人
下,日本口音
唔講唔知,純屬覺得佢特登咁
有D怪,明明之前唔係咁講嘢
咁馬王果隻呢
算唔算有能者居之
每次見親都無名火起
直頭好撚憎佢
我唔介意有東瀛feel,但佢句句都拖長嚟讀又無tone,又成日維持同一個皺眉嘅表情出嚟個感覺好奇怪
Aegon有啲位好清醒,佢知道自己廢,由細到大都令父母失望,老豆根本唔會想佢做King,佢自己都唔想孭起一個咁重嘅責任
你可以睇吓Alicent同佢相處唔係打佢就係鬧佢,可以想像到佢冇乜感受過父母嘅愛,佢亦都meet唔到Alicent對佢嘅Expectation,Alicent推佢做King只係為咗滿足綠黨嘅野心,而唔係真心想佢好,所以佢先問Alicent愛唔愛自己
佢啱啱完成加冕儀式嘅時候,根本冇正眼望住啲民眾,但係佢聽到民眾好開心咁歡呼,為自己拍手掌,好似自己就係一個偉人咁,令佢感受到有人係欣賞自己,鐘意自己,所以好開心咁舉劍,主動去感受由權力所帶嚟嘅「愛」
馬王啲遊牧民族都多數係

外國都俾人屌緊
我覺得如果佢唔廢黑黨直頭唔使玩,佢本身係慈菇定已經好有優勢
大家都屌得好啱

今集RIP
White worm咁早死咗?
以為之後好重戲份添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞