[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
英國出既消息, 有啲尋晚有貼過, 例如擊落伊朗製無人機.
https://twitter.com/DefenceHQ/status/1569909589591887872
以色列嗰套最勁啦,Laser射導彈命中率仲係100%,但成本只係幾蚊/射
睇1同2 feel到普京已經失勢
可能高官對佢不滿會越來越多 不過依家應該未到要反佢嘅時候 問責就應該會
但就咁睇佢似會陷入內循環等契弟養
除非星期四契哥契弟見面有咩新消息
從來都冇講過佢論點有問題/冇質素
個問題亦唔係係到

佢以前成日插人咀挑人地語病,有d話題本身冇份參與,
都要入去窮追猛打問人普京唔係中二病俄佬唔係野蠻人係乜,癡撚事

仲有佢個少少都唔係少少咁簡單,以前佢成日拎d ACG動畫喬段套落個戰局到講,打一大堆偉論之後貼段ACG scene/歌 youtube出黎埋尾
連登都少上,我呢d普通人俗務纏身
呢類事情無所謂啦, 入到黎, 係撐烏克蘭, 唔放FAKE NEWS,
唔引戰, 肯FC, 係同路人, 咁咪算囉. 你話知佢係英明神武定肥矮毒柒.
總好過啲藍絲同事 / 親戚成日對你大發膠論, 係咪?
烏南仲未有大進展
第三次車臣戰爭
上面有好多巴打討論俄國會否總動員

或者簡單啲咁睇,我覺得總動員係國家被入侵,存亡關頭先會有既決定

一場侵略戰爭,應該係計好數夠打,唔駛總動員而贏

搞到要總動員,其實就代表當初計錯數,對普京沙皇既威望,會係好大打擊
俄無宣戰 用特別軍事行動 應該都有影響?
本身佢以為計啱數 點知國家貪污太嚴重
同埋啲人同普京匯報嗰陣誇張咗 令佢以為自己國家真係搞得掂
當然澤仔當初走佬嘅話我諗佢真係計啱數
都係,其實當初用「特別軍事行動」,都係諗住速戰速決,推翻烏克蘭政權,1小時22分搞掂

如果搞到最後變總動員,其實係非常7既一件事,對普特拉既威望係沉重打擊
相較於失敗, 總動員既聲望打擊唔算得係啲乜
係有啲野令佢唔敢總動員.
其實又唔會打擊威望嘅,啲民族主義者越俾人打係會越團結
佢千算萬算,估錯澤仔反應

其實係敗登形象太廢太弱,令佢以為可以偷雞成功,點知禍兮福所倚,算漏澤仔
當年克里米亞用特別軍事行動成功吞併
但今次呢個方法就不能用兩次
嗰堆上晒腦既或者係,但係一般民眾就唔知,始終俄國都係有直選總統既
https://youtu.be/Ph8z8kTDnbg

俄仔入面傳投降烏克蘭會比人切丸
.....巴打你講咩?
咁真係美國樂見
見到美國阿富汗敗走 以為美國唔會想再介入
幫布甸打左強心針

有少少似蘇芬戰爭 希特拉先推巴巴羅薩
屌而家邊個切邊個呀
你唔投降 坐係坦克入面 個彈藥庫係你粒丸下面爆添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞