[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
而家普京一係退兵,唔係就等入侵烏克蘭的大軍總崩,最後全部命喪烏克蘭。

不過普京宜家最關心的應該唔係軍隊總崩問題,而係點樣將戰敗責任推俾別人,宜家開始攞紹伊古出來祭旗。
佢仲可以閉關鎖國的,只要一日普京手上仲有核彈發射鈕,世上冇力量能夠真正作出行動,追究佢的戰爭罪責。
你而家祭左紹伊古, 之後赫爾松淪陷隻獲又邊個孭?
格拉西莫夫/代替紹伊古的國防部長
佢又係時候中武肺啦
俄狗真係抵死
公海post話普京求饒/ 中印背棄佢點點點都無用

依家攞完克里米亞就劍指普京

送佢去海牙都已經好優待佢
啱啱見完平仔唔知傾乜新project似D
之前有話衛星圖都睇到郊外墳場大咗好多,再加埋蛾佬啲垃圾後勤同維修能力,應該死得最多平民就係Mariupol
唔似,如果刁刁卒肯出手。俄仔光速剪片太宣傳

兩邊都無力幫手

仲慘過當年日德各有各目標,依家兩邊未開波,打頭炮既俄仔比人先收皮
格拉西莫夫真係多得佢唔少 一嘢就輕啟戰端
如果交唔到Proposal真係瞓得
Mariupol的慘況,我可以講將莫斯科移為平地作為報復,西方世界都唔會有異議。

因為Mariupol屠殺實在係太恐怖,太喪心病狂。
實力越差嘅軍隊先會亂殺人,因為佢哋知唔夠強,要靠恐懼去阻嚇人
只可以話從軍事上以河為界係最低消費
普京係咪想以河為界
定係隊草隊到傻左想全食烏雞
呢點就無從考證

如果歷史有如果
頭兩星期咁樣突入基輔,外加導彈都未打得入呢
普京當刻就應該要壯士斷臂,只cap住盧頓兩州(最多比多些少)就算
雖然軍事上唔長期安全,但起碼政治上有空間斡旋先
咁樣就可以用空間換取時間,整頓再戰
實際上將之後幾個月既戰事推遲幾年後再打過
雖然都係未解決到問題,但最少都仲保留到張遊戲卷繼續玩落去

宜家基本上咩都無哂
當日行軍行到死拖爛拖
可以講家下俄佬已經一鋪清袋
[D206-] 抗俄衛國 139: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州近全境
https://lih.kg/3148692
好似經典正邪對決戲d壞人一樣,壞人/惡黨只知唔夠好人打,就攞無辜民眾出氣/威脅。

H 動畫/漫畫典型惡墮劇情開局橋段A
無勢力想理阿富汗
問題係阿富汗國內局勢演變,會導致戰火向國外滲出
東突同烏伊運已經係兩例

當搞9到自己時,就好難咩都唔做
都唔一定
日軍當年強過國軍,但犯嘅戰爭罪行唔少
冇atacms
應該要再後一啲先會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞