[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
當時咪有衛星圖片顯示,俄軍啲裝甲部隊塞死曬係伊萬科夫以北啲公路上面,條龍成幾十公里長
條隊有名你叫: 貪食蛇~~
係,一日破唔到AGM 88同 HIMARS 組合拳,仲有美國同北約的“上帝之眼”,戰略上支援再多都冇用。

俄中宜家最想要的係米諾夫斯基粒子
柒在蛾狗用堆廢鐵玩長蛇推基輔
即係銀英一開波個場戰役咁
蛾諗住用最新最強既坦克開路
車輪戰式令對手防禦疲勞再中央突破
點知已經跌入人地2翼nlaw既包園網入面

另一個柒係各自為戰被烏克蘭各個擊破
傘兵落地佔左機場無陸軍同戰機去支援
結果成堆傘兵變左倒水落海被全殲

打馬里布又係
海邊城市唔用海軍空軍3方面全面快攻
走去用陸軍硬傷攻擊
個陣既烏克蘭仲要無乜美援英援
結果一拖就俾晒時間烏克係河西建立防線擋左蛾狗推進
習近平識經濟,就唔會俾人叫小學雞啦
銀英一開波個場個句
萊恩哈德話未形成既包圍網只係一堆散兵遊勇毫無威脅

估唔到今年可以見識到
竟然記得我
我諗布甸同司令部最初認為可以好快攻佔基輔
一黎平原城市二黎裝備懸殊
然後再聯合白俄匈牙利守住南線進軍波蘭

無諗到會傷亡慘重於是縮左
點知一退兵連機會都無埋
九成俄軍唔認同入侵

佢哋根本搵唔到理由說服自己冒咁大嘅生命危險打仗
所以港幣多嘅自己諗

成單嘢又係整定,維尼十7娥玩死哂香港生路,依家又想重建,早知今日
佢地應該無視察過基輔周圍啲泥地搞到佢地啲裝甲車行唔到
形成左一條64km既長蛇俾人夾

好記得當時啲支那人拎條長蛇黎打飛機
而家情況就等於同盟軍on99打入帝國,
比萊茵哈特用補給戰玩死佢
所以呢場仗已經係輸左
總動員都無用,自己友都無心打,你夾硬夾佢上戰場咪做逃兵或秒投降
同盟軍無死咁多將軍添
柒一次唔緊要
但蛾狗係3月開始柒到而家
睇得出佢而家係完全無晒情報
莫斯科係完全唔知前線咩環境
俾人閃電反推都組織唔到攻勢反攻
仲掛住係中部硬推
https://twitter.com/new27brigade/status/1570469541154787328

格魯吉亞出兵南奧賽梯
周圍見你慘敗一場就即刻抽水
好奇蛾狗竟然會唔知
亦都無裝備去克服呢啲泥地
如果換轉係美國攻
成堆戰斧射晒落去電台電視台雷達再一大堆直升機同步兵配合傘兵推線了
反了 反了
睇到呢2日小學雞同其他中亞啲面色
蛾狗應該會變巨大版北韓
壓唔住中亞後花園個場
支那更加只會從中抽水
中亞堆世仇有排打
美國同歐盟穩住高加索資源再慢慢食花生
口吻同佢契弟一撚樣
支那已經開始左食契哥啲油同氣
Wow
全球一齊肢解大灰熊
所以歐美對印度係乜都睇唔到,反正要益口國
其實邊個上都一樣
除非背後班金主唔係原先個班
好似侵同登咁
唔係既話啲施政方針唔會有太大分別

睇下台灣德國就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞