[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
可能遲下烏軍會係俄軍陣地俘獲海底撈即食邊爐

Trump點睇芬蘭加入北約

*拜登先係美國總統,Trump已經唔再係美國總統,Trump講乜都唔重要

*假如2024年Trump or pro Trump共和黨候選人選到做美國總統的話,Trump or pro Trump共和黨總統一定會叫未必北約會員國芬蘭不斷增加北約保護費,美國75%北約軍費由東歐(克羅地亞、斯洛文尼亞、斯洛伐克、保加利亞、羅馬尼亞、捷克、立陶宛、拉脫維亞、愛沙尼亞同波蘭)同北歐(芬蘭、瑞典、挪威同丹麥)北約會員國一齊分擔

Does Trump want Finland to join NATO?
https://www.quora.com/Does-Trump-want-Finland-to-join-NATO
唔會啦,
新疆棉係好野(質地上)黎,
拎曬去賣埠啦,
點會用黎整軍服呢啲賺唔到錢又cheap 既野
雜種:
俄羅斯不可能是這樣的,不可能
中国和香港(中共国動用xg外匯儲備)已經私底下偷偷支援俄羅斯的情況下,俄羅斯沒有理由仲可以輸給烏克蘭,俄羅斯也沒有理由接管不到北約成員國波羅的海三國和波蘭,俄羅斯更沒有理由阻止不到芬蘭和瑞典加入北約
美軍撤出阿富汗留低既軍備,
你可以當佢係你去郊野公園燒完野食,
淨返啲未開既膠刀膠叉,半袋炭,食淨一包棉花糖兩罐汽水,仲有啲燒烤叉,無拎走,留俾等爐果個。

而俄軍撤退留低既,
係燒完野食,連拎去個冰箱,架載野食既車仔,拎去煲腐竹糖水個不銹鋼煲,連埋屋企鎖匙同銀包,都留低曬俾下一手。

前者既物品,我估99.9%既人都唔會拎走囉,後者既物品唔拎走就肯定有問題。
呢個比喻真係正
可以再誇張啲, 俄軍撤退,
等於燒完野食留低左個仔
平,在嗎
你應承比俄羅斯的軍備和經濟支援
甚麽時候給?
其實極右派唔係應該支持出兵既鷹派咩?
而家點解會變左做縮骨既叫做極右
明明左膠先係反戰
美國極左同極右一向都係孤立主義唔理其他國家,不過唔同既係極右當普京係白人基督教救星
即使俄羅斯輸到仆街
美國極右膠仍然支持俄羅斯
極右入面有班係美國孤立主義
極左係會反戰到一個地步叫你投降唔好反抗.

兩邊去到極致, 都係痴撚線.
男店員同女食客係餐廳拗糾打交,
打到咁上下各退一步,
唔代表下一步佢地就會搵時鐘搞野掛?
其實西班牙都有貢獻喺波羅的海國家駐軍,我諗都可以計helpful嘅
同極左對共產主義有幻想一樣
極左極右不嬲係同類人
又咁講,
其實政治手段高明既人,
本身就要有好强既扮野同說服人既成份,
要係唔同既人面前扮唔同既角色/性格去迎合對方或令對方做自己想做既野,
强既政治家會用面具黎掩息自己背後真正目的同埋真實個性。
而呢啲,其實咪就係演員既老本行囉。
美國極右但支持俄羅斯
矛盾到仆街
不如話係俄諜仲合理dd

孤立主義應該同左右關係不大
唔講左膠
起碼同右翼有矛盾先
佢早一兩年未開戰果陣已經成日着軍裝去烏東度探訪前線士兵

留意果陣佢仲未留鬚,岩岩上任無耐

我反而想知點樣自殺爆自己個頭7槍
10公里,
跑步唔洗一個鐘,
巴士唔洗20分鐘,
高速公路唔洗10分鐘就到。
聽聞烏克蘭既國際自願軍就係有單咁既醜聞,
話其中一個由波蘭去烏克蘭當自願軍,
係自願軍裡面做上校既波蘭人,
原來係波蘭裡面係被通緝既黑幫大佬,
入到自願軍裡面又性騷擾女醫務兵,
又囤積軍火唔運去前線而係拎去賣俾黑市中飽私囊,
然後又亂咁派班自願兵去送死,
有班係佢摩下既美軍前特種部隊同前正規軍多翻投訴無果後,
黯然離場退役。

見到呢啲新聞(基輔獨立報刊登,非俄軍fake news)有時真係好撚嬲。
https://kyivindependent.com/investigations/suicide-missions-abuse-physical-threats-international-legion-fighters-speak-out-against-leaderships-misconduct
志願軍參差不齊,確實係難用
令我諗返起馬蹄鐵理論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞