[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
紙皮定木板
不可理喻 X

佢哋的“理”同我哋的“理”唔同 O

直頭係無法溝通,大家只係用一樣的語言,各說各話。

引戰,沫黑,人身攻擊,都係呢類仆街將網絡言論武器化的手段。
啱啱先傳俄想向塔吉克借人買軍火,兩國就即刻夾埋整場大龍鳳
「喂 我呢邊好亂借唔到武器俾你 搵契弟啦」
兩個小國都有sense 唔想上身
突破盲腸
係 希望支那咪咁on9學下小國
不過我成日覺得習近平成日都扮豬食老虎
呢個twitter有好多俄軍在烏遺留戰車同坦克照片
https://twitter.com/OSINTua
與此同時有位軍事迷戴夫蒙發現一個有趣嘅野
這批俄軍戰車同坦克是屬於「第2近衛塔曼摩托化步兵師」
該師負責莫斯科的守備
亦即係俄軍又一個皇牌軍團有可能被重創或急撤遺留戰車同坦克
https://twitter.com/DefMon3/status/1568899318945284096
答中,烏克蘭應該比俄羅斯更早接觸古希臘、拜占庭同東正教,希臘殖民地都有
美軍好似得最後撤離攞唔走先留低(但整壞哂)
重武器係搶政府軍㗎喎
南泡想做牆頭草啫
點會真係反美
而家傘兵都唔係二戰咁樣低空就跳落去 vdv 初期咪就係機降突擊, 同埋又最鍾意玩傘兵戰車,人車同投, 企穩陣腳先運輸機大部隊支援擴大戰果, 兩日至三日就應該陸軍部隊殺到

但係 vdv 頂到一日已經唔掂, 根本搶唔到戰略要地, 機場搶唔到, 焗住添油再放兵落去, 結果烏克蘭防空又已經唔係n年前玩法, 大量刺針射到hihi, 陸軍部隊又塞車三四日都未到結果收皮
正解,兩個都係人口大國,經濟結構咁相似,仲要有領土爭議,根本係結構性敵對關係。你話暫時停手河水不犯井水就得既,結盟基本上無咩可能
咁嘅後勤同士氣, 比二戰德國防守專家莫德爾都玩唔掂
人民公僕好好睇,澤爺唔係三流演員
個九指連環係咁話印度南韓都會親中, 好奇怪.
不過, 呢啲說話喺我地呢度無市場, 外面應該好多人會信.
講列根啊, 蘇聯執左30年
以後遊戲新設定

演員/前演員: 對蘇聯或俄羅斯有傷害加成.

前蘇聯到宜家普京, 兩次都係衰喺演員出身的領袖上, 相信呢個民族以後會患上"演員恐懼症"
都係支那代工, 俄狗都基本上冇乜輕工業, 上淘寶, 阿里巴巴成日都有外貿尾單俄軍迷彩諸如此類
項羽同韓信: 唔好搵我哋, 呢個死局只有日本動畫的超級機器人先搞得掂
sorry.我自膠..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞