[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
個理由你知我知普京都知的:佢根本唔夠grant支持全國總動員,手上可以用的籌碼就係得咁多,除非決定反枱,物理上隊冧成個賭場=而家的國際秩序,否則總動員同核武係只可以睇唔可以用的籌碼

宜家咪等輸哂所有籌碼,連底褲都冇埋被迫離枱走人攞

唉,普京始終當唔成,亦唔夠膽做真正的末日狂魔,只係一個識玩陰謀詭計的陰險小人而已
咪話翠翠唔識玩囉
俾強國拎到日本海出海口的話
美日就頭痕 借影響日韓美軍部署
都已經冇哂戰鬥力啦,再無法形成威脅,慢慢餓死或者磨死佢哋就得,冇需要同呢堆死士拼命。

死士都係人,斷補給點都頂唔住
三日餓不死
仲有,呢幾日source都係 From Russian

來自Russian的先打個5折,你睇新27同其他tweet都冇引用呢類Russian source 的。

等Ukraine official update 啦,宜家資訊管制緊,唔好因為心急就用untrust sources。
即係有少冇多
作為賭徒, 無野係唔可以放上枱面賭.
除非總動員係一張必輸既牌. 佢唔係唔想出, 係出左會輸.
俄方sources,聽住先,等烏克蘭官方update。
1GTA最初係Kharkiv/Sumy軸

第四近衛坦克師一定摺得,編制至少一半T-80U confirmed loss
歐洲正常冬天都會好凍
本身就係歐盟成員
你意思係咪停權咋?
“佢唔想做末日狂魔”,就講明點解佢唔出呢張牌,呢d叫半桶水的覺悟,想贏但內心又怕死

用番賭場做比喻:普京呢個賭徒(仲有果班狂熱民族主義者)冇“如果我唔贏,就推冧成個賭場”的覺悟。或者有,但現實客觀條件唔容許佢哋玩唔贏就推冧賭場=滅世。
今年唔知會唔會同舊年一樣都係“暖冬”。
好撚癲 成個師冇左一半坦克
仲要係呢兩個正規軍近衛師響俄軍入面嚟計算係最好抽果堆
其實而家俄陸軍仲有咩兵守北歐同遠東
俾我係蛾,唔會覺得你北歐同遠東會入侵
根本唔洗守都得
睇普京視唔視最後全球死50億人(最近全球核戰模擬的結果)= 同歸於盡為”輸“攞。

賭場都冇佐攞,仲邊有我哋口中的”贏“或者”輸“?
只要俄佬唔玩核做滅世狂魔,北歐邊界根本唔使膽心,冇任何文明國家對俄國土地有興趣。

反而遠東仲要維持一定兵力,始終中共唔係文明國度+有背刺前蘇聯的記錄,不得不防。
都未宣戰。

佢宣戰 國際外交 又唔同玩法

特別行動 攪到動員 咩
搞到都未必有用
可以訓練新兵嘅人都上晒前線
國際外交一早冇啦,一向都自圓其說唔到
之前應該係驚被人推翻啦

奸有奸輸
依家有人都冇用,冇裝備冇彈藥冇士氣 出師無名唔會同你挨
5月果陣都未算遲, 宜家先總動員宣戰就太遲啦.

可以訓練強制動員兵的下級軍官, 都俾普京送哂去島克籣當fertilizer啦

BTW, 普京宜家想的已經唔係點收拾烏克籣戰場殘局, 而係點保往自己政權+小命

議和派不滿佢輕率發動戰爭, 主戰派又唔滿意普京親自指揮, 搞到兵敗如山倒, 交唔到貨, 而家普京係兩面都唔係人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞