[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
啲人仔拎去黑市有撚人要咩
隨時人地黑幫一開袋見到堆人仔
心諗屌你老母然後冧鳩埋你
睇戲都知
呢個世界啲人只會認美金
人仔連拎黎抆屎都變生痔瘡
條貪食蛇同連營700里有得比
如果一開始烏軍夠軍備嘅果條蛇真係排隊等團滅
係唔知點解啲左仔覺得咁就好勁
波蘭喎
至少都helpful以上啦
歐盟做蛀米蟲就話啫
戰敗國
出兵呢家野對佢地黎講太敏感
依家咁排法變64km廢鐵
好難
中国野連黑鬼都覺得垃圾
中国人又無信用
仲話人仔取代美金
圍內撚鳩14億就得
個時舊公司啲藍屍同紅媒仲打晒飛機咁話場仗好快完
剩低契仔永遠都係契弟
摩爾多瓦咁忍得手唔收左岸皮
打穿馬里烏波爾果時仲口響要打埋摩爾多瓦
加尼呢鋪真係柒足一世,死咗之後都要俾人binC
左膠識閪打仗咩
班垃圾屌歐美傳統價值就叻

CSTO壽終正寢
會唔會太遲
政府唔代表人民
傻鳩布甸出黎吉爆個汽球
傻鳩布甸被汽球吉爆
雖然烏依家未真正被核武攻擊,但戰爭剛開始時俄的確有用核武作威脅,更唔提入侵切爾諾貝爾禁區,攻擊核電廠設施呢啲CLS行為。
其實就俄羅斯違反布達佩斯備忘錄呢點都夠英美做嘢,只係軍援而唔係直接出兵就係顧慮國際情勢,唔想由地域戰爭擴大至全球層面,亦唔敢太刺激普京迫得佢太盡。
等等, 有冇更加可靠既source?
原POST係來自呢度, 但暫時未有其他source

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1570468079980933120
不過以格魯吉亞實力唔應該打住
等烏軍再消滅多啲俄軍有生力量先
最重要睇土耳其態度肯唔肯同俄反晒檯
反而遠東 日本應該圍繞下千島群島
兩頭牽制
我估油,有咩燃料都掃晒佢
就來又冬天強國又要開始斷電
根本價值觀同文化,影響其族群誕生制度喺現實世界運作時的優劣,最終決定佐佢哋玩唔玩得贏21世紀的國際競爭。

21世紀下,玩唔贏多元發展其實唔緊要,只要佢哋好似古巴,北韓,塔利班咁知道自己冇本事,乖乖龜喺一邊唔搞亂國際秩序,要出來國際場合soso果陣就守番rule base,文明世界其實唔係太想理呢群生蕃的內政。

只係唔知點解d獨裁國家總係有“被害妄想症”,覺得文明西方世界亡佢哋之心不死咁
你留意返, 俄國既核威嚇係嚇波的三國同其他人,
唯獨係無嚇過烏克蘭, 呢樣野好少人留意.
如果有意用核武威脅, 就唔洗搞核電廠打擦邊球.
所以我話, 俄佬其實係好忌憚布達佩斯備忘錄會trigger到歐美介入.
有338架"戰鬥機、坦克或卡車"

原文應該係載具.
根本唔使專登出手,剩係摩爾多亞+烏克蘭入歐盟,呢兩個地方的經濟前境,德左勞動力慢慢流哂去呢兩個地方,已經足夠令佢自爆

呢個係東德食譜呀!

不過香港玩東德食譜的話就未必work,最壞情況中共都只係當換血咁洗走哂好似我呢類"港英餘孽"。乜嘢禮樂崩壞,公共行政腐敗,“新香港人”又邊會理?

如果中共短期冇崩潰的話,未來香港應該會變成依家上海咁,甚至再差d,俾深圳食埋都唔奇。至於幾快?就睇香港幾時再冇中共白手套的意義。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞