[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
台灣親美, 南韓唔可能親中.
一親中, 晶片拜拜.
如果係咁印度好撚狗
印度之前差啲同中國打喎
巴打搵返相關新聞先啦
原來世界未變
睇新聞啦屌你
早排先喺邊境disengage各退一步
嗰度唔係俄國睇場嘅咩?
如果真係發展成咁,麻煩當初話本人中二病的人同我死出來道歉

因為現實世界就係有痴線佬做緊中二病嘢

BTW,我一睇上海合作組織幅圖,已經一陣人格聯的味道
見到胡錫進條狗係微博連出6篇文叫春
我笑撚到停唔到
印度佬向來都古惑, 呢個係真.
佢喺俄烏入面都想左右逢源, 你話佢想利用俄中搵錢,
呢樣會. 但要同俄中聯盟對抗西方聯盟, 係更加無可能.
聯盟既本質係互通有無, 俄中俾到咩利益, 可以大到令佢同西方割蓆?
所以次次都係小衝突收場, 無擴大規模.
普京同習近平會喺哈薩克見面?
我依然有啲期望托卡耶夫玩trolling
哈薩克完全唔再親俄親中嘅期望係唔係有啲不切實際
有冇懶人包 冇微博
各退一步, 只係打唔成, 唔係同盟.
巴打睇新聞唔好太一廂情願.
南泡軍力唔弱 世界前十嚟
美軍哥度得幾萬點鎮壓一個5千萬人口嘅國家
你睇吓近期南泡由美帝晶片法案到尋日生技法案都唱反調就知根本養唔熟
到𠵱家仲講啲咩世界排名第幾就算啦 落到場先知結果
話晒俄狗都世界排名第二唔知輸比世界排名第幾嘅烏克蘭
印度同中國爭生意㗎,點friend到呀

真係free lunch
啲真正撚樣大家未見過,我上開國際嘅group(即係乜鳩國家嘅人都入得嘅fb group),我持呢個立場(同你哋立場9成似)都識落一拃仇家。好多反西方嘅人我只可以用不可理喻嚟形容。

左派都唔係個個戇鳩反戰,只不過唔認同Putin=/=佢哋會好正面咁睇例如NATO/事頭婆/美國整體,亦都=/=佢哋一般嘅政經觀點。好多external observers睇得好透嘅嘢,佢哋可以係直接否定話冇咁嘅事,拍得住班俄毛。

不過都唔係最仆街,更仆街係不斷引戰。同一個人係rude嘅,佢唔只攻擊香港人,亦都會攻擊其他佢唔同意嘅人。(我呢一句sub是但一個襯家都得,我全部block清光)
佢燈黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞