[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
Force net

370000陸軍

190000海軍

估計 非準確
如果之前俄國財政部出錢既新聞正確, 俄軍死亡人數已經八萬幾人,
計埋俘虜, 至少10萬人無左. 仲未計傷員條數.
去到依家愈大聲屌,烏仔就知你驚 就特別想加快拎先
都已經炸鳩埋俄邊境
睇法完全一樣 所以一開始Biden 真係幾on9
獨裁者邊會滿足 無論二戰歷史到依家都知啦
咁易滿足拎完克里米亞就滿足啦

幸好美國軍工個底厚 同埋歐美民眾對眼係雪亮
比烏東都叫做緩衝 成個烏克蘭俄佬拎晒好大威脅
同心共力幫助打散俄佬
仲有親俄叛軍都冇計入去。即係半年間俄佬+叛軍夾埋冇佐十幾,甚至上二十萬人都唔出奇。
我諗主要係個死傷比例既問題,
正常傷兵總會送去醫, 但俄軍係由你死,
所以死得特別多人.
咁嘅損失現代嚟講其實真係算收左皮
幫你譯埋佢

睇得越耐連俄文都會識埋
呢場仗最後埋單俄匪死傷分分鐘高過冬季戰爭。

但普京仍然唔會覺得自己侵略別人本身係錯,錯的只係俄匪無能,冇辦法打贏得到北約同美國支持的烏克蘭而已。
打死我都唔信俄軍死亡只有1萬以下
狼來了咁多次
梗係唔止咁少, 呢類國家級全面戰爭真係差唔多, 唔計美國佬你搵返類似嘅case, 例如兩伊戰爭都死過百萬
兩伊戰爭癲好多又毒氣又trench war又自殺式衝鋒
敗登算好
始終CIA夠準

望下女人餅光頭佬
袁木夠話六四死咗23人啦

信佢地?
由俄羅斯吞烏克蘭同港共迫香港人打針,邊有停止過,只會拎更多,所以烏克蘭人話要拎番哂所有領土係向俄羅斯呢個巨人說不,用意志力去說服人。
北約點會支持佢食咗成個烏克蘭啊
點知原來係綿羊嚟
到佐宜家,就係信奉兩個唔同,無法共存的價值觀族群的意志力之戰。

戰爭或者會短期內結束,但當中根本矛盾:以普世價值,人文,科學的多元化發展vs以掠奪資源為主的族群之間的衝突,只會一直維持落去。
死症嚟,美國都唔會拆咗俄羅斯,怕本土俄羅斯人激化民族主義
根本死症其實係:all ideas are bulletproof。我哋冇辦法用物理方式去打敗信仰或者價值觀本身。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞