[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
that's why 有人話民主黨啲總統成日打仗,
就是壓唔住啲獨裁者, 結果要真係出兵
2兄弟係咪見緊面
要收復克里米亞, 一定要先收馬立波, 再由馬立波打哈赤大橋.
到時無ATACSM根本打唔到條橋.
好期待遲啲可以再次出現
「突發」明 斯 克 開 始 多 人
陣間又比人拍片,擺上枱過你一棟
見dr strange
重點係影佢撞完車後冇穿冇爛

https://mobile.twitter.com/IAPonomarenko/status/1570300141642608640
當然啦, 都係講既啫. 我向來都話, 就算而家係侵侵在位,
普京一樣會照開拖, 只不過美國制裁會更加快手, 而武器未必咁爽手.
咩會議嚟?
普通嘅接見名人
之前都有其他明星去基輔搵佢show support

https://mobile.twitter.com/KyivIndependent/status/1570322853873975298
" 人民公僕"第二季開場,有澤連斯基演的總統行過一幅描述2013年"最寒泠的冬天"示威的油畫一幕,其實烏克蘭影視界的立場不言而諭
所以應該無咩可能係特工做 如果係嘅話條友應該無面目見佢老頂
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1570268409648283649?s=20&t=JxGyWy9GwwdjZhs2sNRpRw

外交上例行公事,普京答案亦一如所料。

獨裁者係永不會認錯的,應該話佢個思維同價值觀唔認為入侵烏克蘭,用武力解決問題係唔得,極端d講即係食人族唔認為食人有任何問題一樣。

夏蟲不能語冰,但外交好多時都係“嘗試同夏蟲溝通”的厭惡性工作。
普京宜家心態係:唔認為自己的“特別軍事行動”有任何問題,行動失敗只係自己技不如人,冇足夠力量同北約與美國抗衡而已,侵略行動出發點冇錯,錯係“唔夠打”,“打唔贏”而已。只要冬將軍來臨,中共加入戰圈的話,一切都會好起來的
Far Cry 6
115呢個帳面數字,唔知有幾多係「吃空缺」

北約秘書長同英國國防部都講普京將超過80%全國陸軍投入烏克蘭 ,似係有根據
現役有幾多陸軍, 幾多海軍?
其他海軍應該唔適合.
發動戰爭主動權 從來都在獨裁者

去年 美國從阿富汗撤軍,係加快普京按掣
算把啦 之前阿話比海馬就打啦
打克里米亞就核彈啦

結果呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞