[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
要呃敵人,要連自己人都呃埋
其實克里米亞最好就係做俄烏兩國共管既非武裝區
其實支都有靚貨
果D人仔價貴過d cheap貨十倍以上
依d cheap貨十幾廿$人仔倒啦
你又認得?
你個名易認
俄佬冇可能咁搞啦
2014年前克里米亞係借俾俄佬做軍港,
邊有可能非武裝?
前蘇聯國家, 如果唔親歐, 全部都係亂局一片.
大家有時間望下呢度

https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E5%BE%8C%E8%98%87%E8%81%AF%E8%A1%9D%E7%AA%81
本來普京帝國同中共就係類似的結構

黑社會式治國咪係咁攞。
本來係
而家已經無可能
佢又去見?
其實習帝無講過見普京 應該係想竄訪
點知俾普京踢爆咗
補多少少資料, 吉爾吉斯同塔吉克已經衝突左一段時間,
由上年4月到今年1月, 佢每隔一兩個月就會衝突一次,
只係新聞一直無報導.

https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Kyrgyzstan%E2%80%93Tajikistan_clashes
我覺得會先宣布類似軸心國的軍事同盟。

上海合作組織已經係呢樣物體啦。就如明居正當初的預計,最後俄中會拉埋其他亞洲極權國家,齊齊搞亞洲邪惡軸心,以亞洲大陸的陸權對抗西方世界的海權,整第二個國際秩序。
其實, 相較親中親俄, 嗰種部落文化先係更大問題
伊朗聽日入上合組織
印度都好似會見普帝
會唔會真係人革連誕生
分明普京要迫習落場

栗戰書段支持俄羅斯statement 都係塔斯社爆的
係就大撚濟
哩堆國家有齊世界一半以上資源+七成人口
歐美真係唔知點拆

印度同中國會同team?
巴基斯坦呢?
而且獨裁政治另一問題,刁帝後係無繼任人,佢一死,支那又係得個亂。

而且政策話變就變,無連貫性,呢刻話A,第二日就話B 仲要硬食。

所有野都係睇一個人嘅心情,點會唔亂
南泡根本牆頭草嚟
由朴謹惠去天安門閱兵-文在寅奶支-尹錫悅唔見佩洛西就知
加上三星啲大企喺支支好大生意
蛾支如無意外應該會有得拉攏佢就拉
巴基一早係蛾支條𡃁啦
印度口反支姐
部落文化連美國,英國都搞唔掂投降。

只能夠佢哋當地人自己願意尋求更進步的生活方式時,先有得搞。

當一個族群想永遠做地底泥果陣,我哋係無能為力的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞