[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
呢d 空殼公司 condom 黎
就算制裁都唔會入到肉
俄狗真係....DLLM
邊有可能,一早各國政府已經不斷入天然氣,
至少今個冬天已經無問題。
德國最大問題唔係民用,係工業用。
天然氣都影響唔到英美
而德法對成個戰局冇咩外交影響力
班垃圾極右不嬲崇拜強人政治
帝制岩佢地
如果講外交影響力,俄國一意孤行,
普京寧願俄國食草一百年都要打落去,你點影響佢?
英美都阻唔到佢,唯一可以做既就係令佢快啲輸清光。
俄國人食唔食草,都唔會影響到呢啲獨裁地區高層嘅生活質素
輸到北韓咁都冇用啦,要本土啲人推翻佢先有價講,睇下金仔幾爽
雜種覺得中国偷雞俾咗咁多中国經濟同支式武器支援俄羅斯,俄羅斯都可以唔夠烏克蘭揪,連美國極右膠都只係得把聲支持俄羅斯
諗深一層若中方軍援俄方
等同向美方公開中方武器嘅實戰能力如何
美國佬想郁佢好,佢軍援就俾晒理由人地制裁
所以習大大塊面好似飲醋咁嘅樣
雜種覺得中国偷雞俾咗咁多中国經濟同支式武器支援俄羅斯,俄羅斯都可以唔夠烏克蘭揪,連蚑蟈小粉紅+美國極右膠都只係得把聲支持俄羅斯
俄羅斯個狀況未必可以食草100年
對比番中國,俄羅斯係超多唔同民族組成,地方大人口密度低,好大程度係靠領袖同政治手段維持,一旦權力唔集中,隨時四分五裂。
維尼熊老實講佢乜都廢,但係維權真係超勁,完全不擇手段,依家只要佢本人唔死,無任何人可以違抗佢,佢鍾意做咩都得。
唔係佢勁, 係華人廢
我相信比埋美帝武器俄羅斯佢都係會照樣輸

不過誇張啲咁諗,可能普京想翠翠出武器之餘最好出埋人,整返隊抗烏援俄嘅人民志願軍出嚟一齊玩
習近平所有才能都喺權鬥上,除佐權鬥就乜都唔識
華人廢係事實,但維尼手段係真狠,反腐運動係一次過收晒所有其他派系皮,從江澤民手上搶埋軍權,民族清洗,黎緊仲搞埋電子人民幣,實行全中國每一個人嘅身家都喺佢手上,不但反唔到,想走佬都唔得。
本來齋用左右一條axis好難準確描述咁多種嘅政治取向
本來齋用左右一條axis好難準確描述咁多種嘅政治取向
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1570720200353550336?s=20&t=He8ZjUPb1SeedxtnA0FbGw

幾時輪到香港d賣港法官,議員同官員咁樣俾人炸

我希望有生之年睇到呢一幕。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞