[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
冬天仲要靠佢地d產品過冬架
恐龍如果仲未減絕的話,咪問人類攞番攞。

另外類似劇情日本動畫真係做過:三一萬能俠的恐龍帝國

照楊提督的“自古以來”邏輯,三一萬能俠入面的恐龍帝國係絕對有權claim番地球主權,主角群唔應該揸三一萬能俠抵抗

連動畫都睇到呢個“自古以來”的邏輯nonsense 的話,更何況係現實世界?
非weapon唔知計唔計
不過隨時又係人血棉花
如果佢二十大已經穩陣, 就完全無必要冒險打台灣.
如果佢真係要打台灣, 第一個出現既改變應該係南北韓再戰.
但金仔未必咁聽話, 佢要推郁金仔應該好難.
鳩吹既野, 大家係一句起兩句止, 會心微笑就算.
打一大段野黎鳩吹, 係好冗
另外係俄同烏本身民間都好多交流,真係兄弟咁,
你睇第一波嘅俄軍都唔俾佢知目標係打烏就知
又出師無名,根本個個內心都唔想打。
攻台就唔同,老共煲仇台煲足好多年,個個都當台係自己咁。
之前話蛾畜同北韓買嘢

無論北韓 伊朗 咪又係中間人 背後一定又係支那

好事不為 壞事做盡 支那特性
打咁長係serve d真心膠的人。有d人睇唔明會心一笑,係要直接畫出腸先明
突然多咗咁多戰線
中國確實有支持俄國既理由.
俄國點廢都好, 佢既引擎技術同部份軍工依然係領先中國.

不過頂多係支持, 開第二戰線就over budget幾個開.
美國佬: 好彩我撤得快.
早一排 都好似見過有報導話蛾國好似拉咗D支那間諜

好似睇過單嘢 等睇有無其他巴打講
用處不大, 用黎分析就得.
不過我估烏軍一早拎晒啲資料.
十足十黑社會大佬一失勢 低下啲古惑仔出晒嚟槍地盤
好明顯係局嚟

嗰時美軍撤離係癲到連重武器都留低

而嗰時美軍又唔係經歷嚴重失敗,無端端駛乜咁搞?
為防Giotto呢隻賤種俄畜又spread misinfomation
先貼呢個tweet 破解俄佬對烏軍指控 —「烏軍炮打核電廠」
https://twitter.com/GeoConfirmed/status/1570017197279305729?s=20&t=0Iv6DfykjeCwqWBl7TucEQ
中亞果度近支國多過近俄佬
應該唔係好關事
同埋最終source好似係俄佬
都係保持距離好d
佢仲邊敢入黎, 我地都召喚佢召喚左兩個POST啦.
同埋俄仔仲要就去同哈馬斯交好
係人都知,哈馬斯係以色列底線嚟

Kyrgyz and Tajik border guards exchanged fire in three separate incidents on Wednesday after a dispute over the border between the two Central Asian nations, officials on both sides said.

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/world/fresh-clash-erupts-between-kyrgyz-tajik-border-guards-2022-09-14/
伊朗有核彈先係底線啦
其他話撚知佢
Btw聽日伊朗都會去見習帝普帝
會唔會宣戰佈告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞