[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
到最後只能夠勾結外國勢力。但去到呢個位果陣,來自自由世界的幫助又俾“不以武力改變現狀”呢個大原則擋住。

偏偏呢d野蠻地方,如同俄羅斯一樣,最後只能夠用武力解決問題。
我對之前話赫爾松談判投降一直有所保留.
都係果句
果件記者由反攻開始就po幾張無關痛癢嘅screen cap黎主張烏軍已慘敗並指責烏記者盲撐烏軍
而家又係故技重施
唔係話烏軍冇死傷但要對呢條友講嘅野保持距離
綠黨外長逼緊舒爾瓷俾坦克.
但嗰個財政部秘書出身既國防部長之前話唔想俾
https://abcnews.go.com/International/wireStory/german-fm-urges-swift-decision-tank-delivery-ukraine-89942868
蛾畜一向有屠殺的衰嘢

波蘭二戰就俾呢班畜牲殺死大量精銳軍人
男版慈禧太后

權鬥就醒 搞到大清皇朝一pat屎
好在而家係,好佬怕爛佬,爛佬怕痴呆
人渣一生只諗住點算計人 點害人
條人渣做過紅衛兵

所以做到咁賤就係因為呢個原因
有冇原片

老老柒柒香港今時今日咁環境都唔走真係唔好怪人唔幫你
唔想聽曬可以直接飛去8:38
https://youtu.be/7maSsMX9VxY
又係呢條弱智
俄軍會吹大烏軍傷亡, 不過赫爾松呢單, 烏軍都有心戰.
俄佬黎
唔知係咪俾官方公審
但都好過走去送死既
https://twitter.com/ralee85/status/1570662673305735169
【原文】
莊子釣于濮水,楚王使大夫二人往先焉,曰:“願以境內累矣!”
莊子持竿不顧,曰:“吾聞楚有神龜,死已三千歲矣,王以巾笥而藏之廟堂之上。此龜者,寧其死爲留骨而貴乎,寧其生而曳尾于塗中乎?”
二大夫曰:“甯生而曳尾塗中。”
莊子曰:“往矣!吾將曳尾于塗中。”
【今譯】
相傳戰國時楚國思想家莊子,在濮水邊垂釣。楚威王派了兩位大夫先行前往致意,轉達請他去做官擔任楚相的意思,說:“楚王願意將國內的政事委託給先生,麻煩你幫助他管理國家大事,這要勞請你以國事相累了。”
莊子手持釣魚竿,仍專心釣魚,頭也不回地對來使說:“我聽說楚國有只神龜,已經死了3千多年了,楚王用竹箱珍藏著它,用布巾蒙蓋著它,供奉於廟堂之上。對這只神龜來說,是寧願死後留下骨骸而被人尊貴和珍藏呢,還是寧願活著在泥水裏拖著尾巴爬行呢?”
來的兩位大夫說:“還是在污泥中活著的好,寧願拖著尾巴在泥水裏爬。”
莊子說:“你們請回吧!我還是活在污泥中,也將拖著尾巴在泥中爬行。”
有心戰一回事
問題係呢件德國佬啲po好令人質疑
佢喺一段烏軍喺戰場度舉高枝槍還火嘅片cap圖
然後話烏軍反攻已失敗
呢啲乜q證據同報導黎
俾人質疑果陣就話批評人盲撐烏政府然後鳩block人
所以話唔好咁易信果條友

kherson俄軍重兵守緊係唔易攻
烏軍有承受大傷亡都唔奇
但同果條德國佬咁樣亂鳩報導法冇關係
邊有大傷亡, 赫爾松都無大規模進攻,
應該會等烏東打完, 回頭抄佢後路.
認真講權鬥雜種未輸過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞