[D202-] 抗俄衛國 138: Slava Ukraini 烏軍收復哈爾科夫州全境

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
最少公開資訊, 主流的軍頭, 特別係中央軍區, 中央警備局, 都聽習近平指揮, 咁就夠

巴打唔使用山頭, 利益集團, 模糊李克強no gun的事實(最少目前公開睇到情況係咁).
巴打又掉轉佐講啦: 中共情況係如果國內政治唔安定, 領導人係唔會出國, 有趙子陽出國被奪權的經驗, 之後冇領導會再犯趙子陽的失誤.

出得國, 即係表示習近平喺權鬥入面穩如泰山, 枝槍喺佢手中, 誰敢不從?
https://twitter.com/MBielieskov/status/1570031980447731714

根據 Dmytro Marchenko 旅長(大戰第一個月 Mykolayiv 防禦的策劃者)在過去 2 週內,俄羅斯在科松地區損失了約 1800 名士兵、120 輛 MBT、130 門管式火砲、20 架多管火箭炮、2 架直升機、2 架飛機。相當可觀的流失率。
https://t.me/azmilitary11/20372

哈薩克將會離開CSTO

GG
排第2果個都走
安全點解要痴埋俄佬到俾西方圍
最多咪暗牙底幫
no gun李克強一早死左啦
唔夠佢大碌姐
大佬唔得閒, 亞美尼亞隻鑊理論上係老二背嘛

然後其中兩個CSTO成員做大龍風扮打緊, 唔得閒理. 我好有興趣了解兩邊frontline, 點樣好有黙契地扮打交足戲, 而唔會唔小心殺到對方士兵

睇來CSTO應該都係同華約一樣命運: 樹(俄羅斯)倒猢孫散
因為習近平要李克強做個樣 + 幫佢食死貓呀
#457 俄佬揚哂出來啦, 人証俱在今次冇得走.

另外佢亦要普京幫手頂住西方世界壓力呀, 得佢一條友頂唔順. 普京一倒, 下個肯定係習近平佢本人.

仲有武肺單嘢, 全世界都要搵中共算帳. 仲未計東突, 圖博, 香港, 台灣, 南海問題.
好似現在蛾同中都為慄戰輸單野降溫,好多講呢單野既微博都封左
太遲啦, 外國理得你哋俄中咁多, 外國人又唔會睇微博, 自己國內消音有春用
烏克蘭總統澤倫斯基驚傳車禍

07:04 2022/09/15

中時新聞網
高德順

烏克蘭總統澤倫斯基在稍早的演說中表示,烏克蘭軍隊這個月迄今已奪回約8000平方公里的
領土。(摘自烏克蘭總統府官網)

最新外電消息!烏克蘭總統澤倫斯驚傳車禍。
根據路透社報導,烏克蘭總統澤倫斯基發言人透露,澤倫斯基在基輔發生交通事故,傷勢不
嚴重。詳細事故原因還有待了解。

文章來源:Ukraine's Zelenskiy involved in car accident, not seriously hurt -spok
esman

(持續不斷更新)
勢如破竹
強仔係負責孭鑊
俄佬好似改咗篇野
篇野或者改到, 但#457條片出佐街果度死呢
分明而家係想夾夾埋埋啲丐幫玩scale merit
橫掂痴又好唔痴又好一日攪鳩台灣香港一日都會畀外國圍
勁,比哂落台階班細
尋秦記話齋,孫武復生,白起再世,都救你唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞