Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
N年前玩過閃靈快手同矮人礦坑
呢排想同fd玩d party game
想一場唔好咁耐又唔好太短
用下腦既game
整尻人既game都得
類型黎講其實咩都ok
最好隻驚係襟玩
唔想玩幾場就封塵
ark nova 係中重策game 淨係學都搞你大半個鐘,玩一場4人局起碼3個鐘,應該唔岩你地
相反東京之王同朗中就真係偏向搞其他人既game,應該會啱你地
唔該哂
仲有無d咩驚可以推薦下
郎中好玩呀 唔算要用好多腦 運氣game 我朋友好鍾意玩
我第一隻買既係機密代號 而家已經放左向一邊
Party game推介爆炸貓 好多朋友玩完都鍾意 又可以整人
可以 不過加晒個複雜度會再提升
Party game:
密語幸運草,命懸一線,神來一筆
Family game (輕輕策):
拉斯維加斯,Sushi Go Party, Flamme Rogue
輕策:
太空基地,Cubitos, 皇輿爭霸
機密代號其實除左downtime有可能比較長之外(諗唔到點出題可以諗好耐)係好玩既
其實截碼戰都有相同問題 不過兩隻個重玩性近乎無限
通常猜謎類既party game都好襟玩
反而爆炸貓就係重玩性較低 因為啲牌係嗰幾款
會唔會考慮逃離亞特蘭提斯
用腦都係用嚟諗點樣整人
party 破壞友誼首選

東京之王 monster box 多咗技能,策略成份同重玩性都高咗
ticket to ride europe 都可以考慮
爆炸貓買埋D EXPANSION 卡就變左幾好玩, 買IMPODING KITTEN 同埋 STREAKING KITTEN 都夠玩
最迎又出左隻ZOMBIE 版
之前AMAZON BF 買2送3
而家佢個官網都好似有折, 可以送香港
利申:爆炸貓打手
東京之王暗黑版正,但缺點係死咗會退game有排等
郎中推薦
東京買monster box最抵
東京都有bg鋪?
我買果個爆炸貓係食譜果款 有好多卡同唔同配搭 我見啲朋友玩得都幾歡樂
都回應得幾串下
數字店不嬲都咁
係咁好玩,不過隻game 好舊,應該二手市場大把
截碼戰,密語幸運草呢d買盒招呼下朋友都幾好,又易玩,又要用d腦.
爆炸貓我就麻麻地.同fd玩大家反應都幾平淡,玩左幾舖就大家都想轉game.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞