Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
係啊,因為依個係俾我睇嘅貓紙,唔係教學稿
最少抽1張,抽完1張先可以決定要唔要繼續抽,再簡單嘅事(難度0果啲)都有可能因為 Robinson嘅愚蠢而失敗,主題上你可以咁理解
btw,輕聲移動係自己選擇一個通道放噪音
Ys 係進入果間房揀一條路放噪音
如果滿晒就唔比careful move
前幾日送左貨 好q大盒
同老婆試左base game 佢竟然追住要開多幾場黎玩
咩game?
Everdell complete edition
唔知點解upload唔到相
而家後追pre order 會唔會太遲
好似話預2023內送貨
要自行判斷了
兩個玩體驗會比幾分?
有無人back左transforming mars dice
game $35
運費 $25
點back得落
力量哥都380…
有原版唔係咁想買佢
推坑難啲 退坑可以
個人建議入坑既上bgg睇family 呢堆 https://boardgamegeek.com/familygames/browse/boardgame 度搵隻你覺得主題吸引加埋靚仔既玩下先 Everdell Cascadia Azul 貓島呢啲都幾好
之前果隻card game 又係咁上下價,amazon 依家賣緊300,特價試過2百幾自己衡量果十幾張promo 值唔值
補充返,果時card game 有double layer board,都值百幾銀
咩係力量哥
佢價真係唔貴 但個運唔想比
見到us d人已經玩緊spirit island horizons
幾時先有得賣
暫時玩左幾場base game我2人會俾8.5分
3人會俾9分因為多左人搶野有更大戰略成份
時間唔會太長 玩熟左嘅話2人game大約需要45分鐘
加expansion應該會更好玩但會複雜啲
呢隻game帶新手入坑一流
官網話this winter
都係睇定d先
開心啦 入到關又肯陪玩 執到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞