Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
原來女巫缺貨呀想買既時候就冇
推坑既仲有 7 wonder architect

另外, 5-6人其實富饒之城都係唔錯選擇.
不過最好1號換女巫, 8號換政治家.
base嗰1號會令到人完全拎唔到資源, 8號就純增加遊戲時間.
7 wonder architect應該當係filler game多過推坑太簡單
base 1號 刺客瞄住啲高分嘅嚟殺,捉心理
咁睇你推咩人落坑ge je
女巫效果差唔多, 但係被揀中既起碼唔會成turn無咗
Zombie kids 同 teenz 都已經KO左
超鍾意stuffed fables

研究緊my little scythe,好似幾得意又唔太複雜
唔該巴打,研究下東京之王先
我都好想搵盒stuffed fables,不過中文版好少見
早兩個post好似有巴打係二手group收左一盒我好羨慕
我搵到去台灣先買到,運埋返黎成八舊水
但真心建議玩英文版,d中文譯得好撚差,有幾頁故事成句完全唔知佢講乜
英文又平好多,仲有個expansion得英文
反正個故事都係要你讀出黎,中英對細路分別唔太大
我都打算買盒base試下
伊斯坦堡好玩呀 買左大盒版但暫時都仲玩緊主遊戲為主
富饒我諗我向朋友到玩過 我麻麻地
有冇巴打知郎中如果買英文版係咪都易明我見外國有大盒版個價錢平中文好多
同埋郎中啲擴而家都缺貨唔知幾時番到
隻game唔洗睇字
我當支持下中文game文字量咁大
都要睇下effect同卡
個D唔駛中文都得啦
D卡效果好簡單咋喎

啲英文大概係呢個程度
咁都唔難呀唔該
COB GAMEFOUND 出左pm 想後追返3D titles, 好靚仔
唔知隻game英文程度點呢
大人我英文都係一般般,睇卡還好,睇書會睇得好慢
有冇人back
啱啱發現 新加咗 Upgraded Tokens (acrylic),之前back咗all in 又要課埋
之前未玩過但覺得好似season1啲怪靚啲反而有啲想Amazon入番s1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞