Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
冇back到mindbug
想知power哥會唔會有多可以而家跟機
諗緊back邊隻,啲公仔玩落其實多唔多用?
我都係諗住gameplay all-in 算
網有 但你自己wtsapp問佢
meadow啲咭
少玩合作game, 太怕 alpha player 塔防game未玩過加上啲造型係幾吸引,又有啲心動想試
佢而家round 2 order其實都想買
岩岩新個條片講Feed the kraken廿分鐘真係一鏡到底,介紹個時都唔會影隻game

明佢地拍片真係無肉食,但廿分鐘純睇住佢地講真係好悶,同埋有d位無隻game睇真係唔明
依隻真心好玩,不過4人麻麻
我見有late pledge 有少少心動
仲諗住可以4人局,望過 comment 話 downtime太長,咁都係放棄算
某程度上我對遊戲玩法有興趣多過review 我又未玩過
岩岩想學大西部
https://youtu.be/OvAaoXCj1r0 睇完都小R頭
https://youtu.be/_PZPusg9cNs e條好好多 應該都唔係好關有冇字幕事
4人可以買expansion 變3vs1
一鏡到底笑左
正呀呢隻~
我有fd問我隻XX邊到買

我send條base23 既link比佢

佢話點解2022都仲有依d網站
我第一次上嗰陣 都懷疑過個網係咪已經荒廢咗
其實係有d難睇,不過佢地應該係最比心機係香港推廣桌遊,所以都少批評佢地廢事hard feeling
佢地都有執下d拍攝啦 好似之前都買左d新器材upgrade左 由佢慢慢黎啦
btw 不過之前都諗過試下拍教學片/playthrough
最後plan plan下發覺好難拍得好睇就放棄左
我見人用tts教係最方便同清淅
香港邊有咁多地方開哂d野仲夠位擺機燈拍
但用落其實又唔係太差
Search野其實幾快 又清楚

只係一D都唔fancy
見模擬器拍就最易表達到個玩法

香港頻道黎計都無其他channel 做到出片出到咁密

各有各既style, 你既要求人地滿足唔到你都無得強求

一人一句就好少野, 但積埋積埋就會變左壓力
我覺得佢哋啲片真係好用心去做
但係咬字可以清晰少少
睇佢哋啲片成日都聽得好辛苦
所以我已經帶左3重羅生頭盔
我真係超級尊敬佢地
只係客觀指出佢地教學片有咩不足
想繼續拍教學既,自然會接收意見
唔想繼續拍的話,可以省返d時間做自己擅長既野,無人係全能
如果唔想聽既,我咪唔講
佢地相對少出教學片,片都係gamer向,未必岩新手。肥龍既教學會清䀿好多,不過BG port 無錢收,主持又有正職,時間唔多好難滿足市場所有需求,對桌遊界推廣真係好出力。
我反而見到TTS 就skip
好唔似隻game
如果樓上位巴打有心教桌遊,用啲時間去幫外國片上字幕,反而仲慳時間🤣
要開channel 就ask permit 俾你翻譯囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞