Boardgame 桌遊討論區(5) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
玩左2鋪weather machine
一鋪4人一鋪3人
4人局真係勁卡,覺得幾正
Marvel Dice Throne 見Amazon有特價
有無人玩過可唔可以講下comment?例如重玩性高唔高?
終於上bga玩咗幾鋪農家樂,但都係得10幾分

想知bga 同實體修訂版d野有咩分別?

另外有冇高手解答下牌效問題?

我用街頭藝術家一個農夫霸完臨時工立即轉霸賣藝格,但係港口商人只會俾一次資源我以為會有兩次資源
岩岩見到black friday 買too many bones 有平,有冇人玩過可以推介下

唔計價錢買core定undertow好,同埋洗唔洗埋其他dlc
如果唔係3-4人玩就買undertow試下先 鍾意玩再買番base/dlc
佢無必要既expansion, 啲expansion一係就加gearloc, 一係加敵人

終於有機會試到大名鼎鼎嘅Everdell
淨係開core已經霸咗3'x3'
唔知幾時可以開晒全擴
Complete collection? 好玩嗎
yes
配件好正
engine game嚟講易上手 downtime短
但係卡嘅種類比較少
有啲擔心重複性高
wonderland war 遲啲pm可以改繁中
2) Select the language you need as we have had several partners join the campaign so we can offer localized versions in those languages! (French, Spanish, German, Chinese (Simplified & Traditional), and Korean).
正啊 之前都驚英文啲friend懶睇 而家有繁中就應該多啲人肯一齊玩呢隻
Elden Ring明知會中伏,不過又想back
SFG 真係搞唔掂
佢往績太出眾
當買model
諗緊買唔買呀 你意思唔耐玩?
已back
加下面expantion dt提升幾倍,左邊珍珠同其他expantion唔夾
只係玩過一次好難講耐唔耐玩
但係上次完場時所有人嘅build都差唔多樣
所以覺得變化唔係太大
見到amazon 賣skymines $429 好心動 中文版double 價錢真係買唔落手
但知唔知中文同英文版有冇分別?
無文字需求的 主要係中英文rulebook既分別
Mombasa retheme
BlackFriday TowerRex 50%off
明明就開埋嘉年華
個二人遊戲post 沉左落底,splendor duel 幾得
最尾趁black Friday買左everdell個core試下玩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞